Wpis z mikrobloga

Mam zamiar zdobyć C+E. Czy jedynie z angielskim jest jakaś szansa na zdobycie doświadczenia, pracy, osiedlenia się w Norwegii, Islandii? Pierwsza praca mogłaby być np. na budowie w branży elektrycznej, albo jakakolwiek inna praca. Staram się o norweskie DSB. Docelowo interesowała by mnie praca jedynie z codziennymi zjazdami do domu.

#emigracja #norwegia #praca
#islandia
  • 4
@vankupol: Wiesz z doświadczenia swojego / znajomych / rodziny? Pracują całkowicie u Norweskiego / Islandzkiego pracodawcy? Zjeżdżają codziennie do domu?
Takie przedszkolne pytania ale jestem zielony w temacie emigracji, transportu. Robię elektrykę w domkach ale to ciągła bieganina za zleceniami, cały dzień na nogach, zimno, pył. Wieczorem już na nic nie mam siły.

Kurde taki kierowca w NO, praca jakby nie patrzeć siedząca. Jeśli zjazdy byłyby codziennie to spacerek, czyste powietrze,
@niedasieukryc: Rozmawiałem z chłopem który mieszka w Norwegii, kilka dni temu kumpel również zjechał na urlop z Norwegii. Z Angielskim na spokojnie ogarniesz robotę, tym bardziej jeśli chodzi o budowlanke to pracy ponoć jest w opór