Aktywne Wpisy

MallaCzarna +9
Boze, zestresowana jestem strasznie głupia
( ಠ_ಠ)
W sobotę poznam moja siostre i kuzynke(jadę do Krakowa)zaprosiłam je na "fancy" obiad bo akurat jest restaurantweek. Głównym daniem jest noga z kaczki.
Więc co ja, debil robię prawie tydzień wcześniej o 2 w nocy? Googlam "jak jeść nogę z kaczki" xD
Śmieszne, bo ja wiem jak, niczego nowego się nie dowiedziałam. Pewnie się zdziwice ale na Lubelszczyźnie mamy sztućce od jakiegoś
( ಠ_ಠ)
W sobotę poznam moja siostre i kuzynke(jadę do Krakowa)zaprosiłam je na "fancy" obiad bo akurat jest restaurantweek. Głównym daniem jest noga z kaczki.
Więc co ja, debil robię prawie tydzień wcześniej o 2 w nocy? Googlam "jak jeść nogę z kaczki" xD
Śmieszne, bo ja wiem jak, niczego nowego się nie dowiedziałam. Pewnie się zdziwice ale na Lubelszczyźnie mamy sztućce od jakiegoś

Cinoski +26
Po 7 godzinach czekania na sorze przyjęli do szpitala mamę różowej po zawale ze znaczną niepełnosprawnością.
Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.
Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.

https://lichess1.org/game/export/gif/black/8qujK2Gv.gif
#szachy
@SpokojnyLudzik: nie są podzielone - tylko Ty uważasz że można poprawić umiejętności szachowe w ten sposób ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@r4do5: nigdy nie grałem więc ciężko powiedzieć.
Jeżeli masz 10 minut dziennie na szachy to lepsze to niż blitz, ale wydaje mi się, że możesz łatwo zapominać plany, warianty i groźby. Lepiej siąść do partii i zagrać ją od początku do końca, ale to tylko moja opinia i mogę się mylić :D
@r4do5: no i tu się powinien skończyć temat, bo właściwie o to chodzi :P
@SpokojnyLudzik: może kiedyś na żywo ;)
Może i mam większy ranking, ale nie zamierzam w najbliższym czasie wracać do bulleta ;)