Na OLX można znaleźć sporo ofert "nowych", zafoliowanych smartfonów po sporo niższych cenach niż te sklepowe. Nie wystawiają tego osoby prywatne, tylko w większości jakieś salony GSM, więc ktoś na tym jeszcze musi zarobić. Jak to działa? To są jakieś ponownie zafoliowane refurby?
@mocno_mleczny: Jak komisy, lombardy to pół biedy, tylko zachować trzeba paragon, bo masz wtedy 2 lata na wypadek blokady operatora, wiadomo, że będzie się taki komis/lombard będzie bronił przed odpowiedzialnością, ale z pomocą rzecznika konsumenta możesz domagać się rękojmii z tytułu niezgodności z umową. Ale i tak najlepiej po IMEIu sprawdzić u operatora przed zakupem czy dany egzemplarz jest obciążony ratami.
@mmui: ktoś nie spłaca rat i blokują po imei, teraz już z tego co pamiętam wszystkie polskie sieci. W Polsce tel działać nie będzie, ale za granicą to i owszem. Jak dla mnie to za duże ryzyko. @Fot-x: no niby można ale dla mnie to bez sens, w większości właściciele takich przybytków to cwaniaki, szkoda czasu na użeranie się potem. Do tego jak nówka ląduje w komisie czy
#smartfon #smartfony #pytanie #olx #kiciochpyta
@mocno_mleczny: Jak komisy, lombardy to pół biedy, tylko zachować trzeba paragon, bo masz wtedy 2 lata na wypadek blokady operatora, wiadomo, że będzie się taki komis/lombard będzie bronił przed odpowiedzialnością, ale z pomocą rzecznika konsumenta możesz domagać się rękojmii z tytułu niezgodności z umową. Ale i tak najlepiej po IMEIu sprawdzić u operatora przed zakupem czy dany egzemplarz jest obciążony ratami.
Jak dla mnie to za duże ryzyko.
@Fot-x: no niby można ale dla mnie to bez sens, w większości właściciele takich przybytków to cwaniaki, szkoda czasu na użeranie się potem.
Do tego jak nówka ląduje w komisie czy