Aktywne Wpisy
LewCyzud +70
LINK DO RESTREAMA-PRZECZYTAJ ZASADY
Restreamowy Amber Gold:
-plusujesz ten wpis
-dodajesz komentarz
-wysyłam pierwszym osobom link na PW
-oni wysyłają otrzymane linki komentującym niżej
-Ty po otrzymaniu linku robisz to samo
-każdy biorący udział wygrywa
#famemma
Restreamowy Amber Gold:
-plusujesz ten wpis
-dodajesz komentarz
-wysyłam pierwszym osobom link na PW
-oni wysyłają otrzymane linki komentującym niżej
-Ty po otrzymaniu linku robisz to samo
-każdy biorący udział wygrywa
#famemma
kazieczkowy +175
też tak macie, że gdzieś w okolicach 30, 30+ nabieracie coraz większego obrzydzenia do wszystkiego co mainstreamowe, popularne? czy to ja jestem jakimś bumerohipsterem? podam przykłady:
- interesuję się mocno polskim MMA od lat, a musiałem pousuwać wszystkie kanały o mma na YT za wyjątkiem inthecage bo zostały zalane gównem frikowym, które działa na mnie jak płachta na byka
- śledziłem na początku kanał warszawski koks, dosłownie na samym początku, pierwsze ich
- interesuję się mocno polskim MMA od lat, a musiałem pousuwać wszystkie kanały o mma na YT za wyjątkiem inthecage bo zostały zalane gównem frikowym, które działa na mnie jak płachta na byka
- śledziłem na początku kanał warszawski koks, dosłownie na samym początku, pierwsze ich
Szef rosyjskiego msz Lawrow powiedział, że ataki na Stalina to część ataku na rosyjską przeszłość i wynik II wś.
48 % Rosjan popiera budowe pomnika Stalina w Rosji, a 20% jest temu przeciwna.
11 lat temu tylko 25% popierało budowe takiego pomnika.
Rosjanie uważają też Stalina za najbardziej wybitną postac w historii kraju - 39% wskazań. W 1989 za wielkiego człowieka uważało go 11 %.
Tu artykuł wyjasniajacy przyczyny j.rosyjski lub translator google wymagany - klik
Wraz z dojsciem Putina do władzy rozpoczeła się powolna rehabilitacja Stalina i obecnie trwa ona w mediach w najlepsze. Wybielanie Stalina przyspieszyło wobec konfliktu z Zachodem bo władza potrzebuje mitów historycznych do jednoczenia społeczeństwa wobec problemów bytowych i do lansowania syndromu oblężonej twierdzy.
Wizerunek Stalina znów pojawił się na plakatach i autobusach w przestrzeni publicznej.
-----
Przeciętny Rosjanin z tv dowie się, że Rosjanie w czasie II wś za cene życia dobrotliwie pomagali innym narodom w walce z faszystami i płacili za odbudowe zniszczonych krajów socjalistycznych. Najwieksi zbrodniarze to obok Niemców Polacy i Ukraińcy (niekiedy przedstawiani jako gorsi od Niemców). Jak był konflikt dyplomatyczny z Czechami to zbrodniarzami byli też okresowo Czesi - bo to tak właśnie działa, że się atakuje wg takiego klucza.
Natomiast gwałty czerwonoarmistów to kłamstwa, bo ci żołnierze bronili ludność niemiecką przed mordującymi ją Polakami. Winy Stalina też są wyolbrzymiane, a poza tym nie było innego wyjscia, bo gdyby Stalin nie wszczął represji i nie wtracał ludzi do łagrów to nie przygotowanoby kraju do wojny i III Rzesza wygrałaby. Czyli bez Stalina nie byłoby zwycięstwa stąd nawet dla umiarkowanych jest postacia pozytywną.
To jest klepane tam od lat i efekt jest jaki jest.
Pomniki Stalina w Rosji i tak już powstaja, ale póki co sa to prywatne inicjatywy lokalnych władz zdominowanych przez komunistów.
#rosja #neuropa #4konserwy #historia #iiwojnaswiatowa #stalin
Komentarz usunięty przez moderatora
@Un0um3: Był ukarany przez kogo konkretnie i jak? Bo pierwsze słyszę.
@Un0um3: No to musiało tych, którym nie podobał się nowy ustrój maksimum dziesięć-dwadzieścia tysięcy.
@Un0um3: tego co wiem Patton nie był prezydentem USA więc nie mógł nic rozwiązać.
Ja: "ty misiu rozumiesz, co to znaczy słowo"większość"? I, BTW, miałam w rodzinie osoby represjonowane, więc wiem o czym piszę.
@Un0um3: UBEK!!!
@grubson234567: No ale gdzie jest ten błąd? To jest fascynujące jak kraj który wszczął/przegrał dwie wojny światowe w zasadzie panuje nad całym kontynentem Europejskim, a z powodu propagandy osoba z kraju poszkodowanego nie chce robić sobie obciachu nazywając rzeczy po imieniu.
@Un0um3: chciałeś chyba napisać "kto miałby czelność kraść mi kury i uciekać z nimi do lasu"
Cała ta ich działalność powojenna bardziej przeszkadzała niż pomagała. Lepiej jakby coś tworzyli a nie niszczyli.
@Un0um3: Za to jesteś po prostu dzanem ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sumie po tych tekstach zapraszam na #czarnolisto bo sam niczym nie różnisz się od patokomuny.