Wpis z mikrobloga

Hej Miruny. Mam okazję (tak mi się wydaję, że okazja) kupić Renault Clio II FL w silniku 1.2 benzyna w dobrej cenie od pierwszego właściciela i z niskim przebiegiem (poniżej 100k). Auto już jest pełnoletnie ale nigdy nie miałem do czynienia z Renault stąd pytanie. Czy jeśli było wszystko robione na czas, to te auto wciąż jest godne polecenia? Jak z częściami i ich cenami? Nie będzie to skarbonka? I jak z tą elektroniką? Plotki plotkami ale może znajdą się na tym tagu użytkownicy Renault, a może nawet i tego modelu :) Dzięki za każdą opinię!
#samochody #renault
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BArtAS94: dobre, proste auto, śmiało można brać. Wiadomo, coś będzie się sypać, jak w każdym pełnoletnim aucie, ale przynajmniej naprawisz za grosze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@BArtAS94: jeżdżę Clio 2.0 od dwóch lat a wcześniej 1.2. Części do 1.2 są tanie. Problemy z elektroniką to na 90procent problem z wtyczkami i pomaga wymiana na nowe, czyszczenie lub czasem złączenie ich na stałe. u mnie to była skarbonka ale nie trzeba było wkładać wielkich sum. Te auta prowadzą się jak gokarty :D
  • Odpowiedz
Rdza robi chrum chrum czy względny spokój jest w tym temacie?

@BArtAS94: Generalnie francuzy są znane z dobrego zabezpieczenia antykorozyjnego, więc jeśli nic nie było jebnięte, to rdzy raczej nie powinno tam być ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BArtAS94: kupiłem Clio 2 1.4 8V z 1998 roku. Ogólnie to z problemów z elektryką to był z silnikiem wycieraczek - trzeba to zrobić jeśli na pierwszym biegu pracy wycieraczek silnik ma mało siły na poruszenie ramionami. Czasem jak sworznie wycieraczek zapieką się to też stelaż potrafi pęknąć, ja usuwałem te usterki za jednym zamachem, czas operacji 3h.

Druga rzecz to lampka podświetlania tablicy rejestracyjnej - trzeba kupić zestaw naprawczy za około 70 zł, czas operacji 1h.

Trzecia rzecz to słabo świecące lampy z tyłu, trzeba było robić dodatkową masę, czas operacji
  • Odpowiedz
A jak z blacharką?

@BArtAS94: oprócz progu który w przedliftowych wersjach 3D rdzewiał to nie mam większego problemu, delikatnie zaczyna go brać na jakiś rantach ale on nigdy nie był garażowany.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@BArtAS94: progi ok, jedyne co zauważyłem co zgniło to opaska co trzyma wydech, teraz trochę lata ale nie przeszkadza. Jedyny problem którego nie potrafię zdiagnozować to zbierająca się woda pod fotelami z tyłu i e miescu koła zapasowego
  • Odpowiedz
  • 0
@NDSS: II FL - takiego samego będę dziś oglądał ( ͡° ͜ʖ ͡°) Hmm tak się zastanawiam, na co zwrócić uwagę przy oglądaniu ale na to wyglada, że na: progi, czy gdzieś woda się nie zbiera, ranty czy nie ma rdzy, czy lampki świecą na rejestracje :)
  • Odpowiedz
  • 0
@sosna119: 1.4 silnik, właśnie jestem po oglądaniu :) jedyny problem to z centralnym, drzwi od pasażera z tylu nie chcą się zamknąć oraz ruszającą się gałka od zmiany biegów podczas gazowania
  • Odpowiedz