Wpis z mikrobloga

Takie weekendy lubię :)
Wczoraj przeglądając swoją kolekcję pudełkowych gier przyszła mi myśl, żeby sprawdzić Company of Heroes. Grę kupiłem w kultowej już Extra Klasyce w okolicach 2009 roku i pamiętam, że mi wtedy totalnie nie podeszła. Wolałem starego, dobrego Blitzkriega czy Soldiers: Ludzie Honoru. I w ten oto sposób raz otwarte pudełko z grą przeleżało aż do wczoraj.
Grę zainstalowałem, choć miałem problem z otworzeniem napędu DVD od jego nie-używania i... ależ mnie wciągnęło ( ͡º ͜ʖ͡º) Rozrywka bardzo fajna, graficznie pomimo 15 lat na karku wygląda ładnie i efektywnie. Aktualnie przechodzę kampanie i pewnie skończy się tak, że będę musiał kupić grę drugi raz na Steamie na wyprzedaży żeby ograć dodatki ( )
Jest to kolejna już gra, której nie doceniłem jak była świeża, a która okazała się świetną grą (tak miałem z np. Falloutem 3 którego pierwszy raz ograłem w zeszłym roku). Warto nadrabiać starsze gry (ʘʘ)
#gry #staregry #companyofheroes
Pobierz
źródło: comment_1630234686KcbB2DtfNdHTDetwcWwci5.jpg
  • 3
że będę musiał kupić grę drugi raz na Steamie

@Adax_DD: nie żeby to był jakiś olbrzymi wydatek , ale można aktywowac gry kluczem na steam .
just sayin ;)

koniecznie zainstaluj moda Europe In Ruins, chyba najlepsza modyfikacja do vCOH'a
niestety tylko multiplayer, ale społeczność jeszcze działa i nawet jakieś updaty wychodzą.
Mod dostępny na steam workshop wiec z instalacją raczej problemu nie będzie .