Aktywne Wpisy
Neycza +172
Patrzcie jakiego ładnego maila dostałem! I co Kingu jak to powiedziałeś wykop to same #!$%@?* i nic nie mogą? Mamy 3 strike!!! Za tydzień kanał mleczne gówno może spaść!
#kononowicz
#kononowicz
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Mam pewien problem. Gram ze znajomymi na Discordzie w tekstowe RPG (na zasadach PBF). Fabuła bazuje na anime Attack on Titan. Wpadliśmy na ten pomysł, bo kręci nas tamtejszy system wojskowy i różne akcje fantasy. I do tej pory grało mi się dobrze. Najpierw, jako kadet, potem żołnierz stacjonarny. Ale teraz mam problem z pewną akcją. Bo tytani w grze przekroczyli drugi mur i moja postać jest otoczona w jednej z wież. W grze też nie dano mi szansy na wezwanie wsparcia. Co zrobić? Samobója (mam zlamane ostrze)? Czy czekać na dalsze decyzje MG?
1. Pertraktacje z wrogiem (negocjacje).
2. Przejście na drugą stronę jako podwójny agent.
3. Próba ucieczki z wieży.
4. Schowanie się w jakieś piwnicy, czy coś.
5. Spuszczenie się na wolę MG.
Trochę za mało danych, aby sensownie
- Czy chcesz się dobrze ukryć i przeczekać? Jaką osłonę sobie budujesz na wypadek jak tytani zburzą wierzę? A może ukrywasz się gdzieś obok?
- Chcesz przemknąć w cieniach? W ciemności czy lasem? Może masz nadzieję na deszcz/mgłę inny rozpraszacz?
- A może spróbujesz opcji
Dzięki za wsparcie, choć...
1. Z tytanami się nie gada xD
2. Nie da się przejść na ich stronę (przynajmniej na tym etapie fabuły)
3. Próba ucieczki bez sprawnego sprzętu- śmierć
4. Dobre, dopóki wieża nie zostanie zburzona
5. To ostatnia opcja.
Częściowo sama się wpakowałam, a częściowo dlatego, bo mój tiwarzysz zdezerterował m, zanim wrócił ze sprzętem.
@Aramil: To kamienna wieża. W środku są tylko zapasy mąki i
Alternatywnie, wieża może być połączona tunelem z czymś. Dokładnie sprawdź piwnice.
Jak masz konia, to budujesz strachy na wróble i je rzucasz jako dywersję by się do konia dostać.
Pył z mąki jest wybuchowy.