Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@szmichal: krótko ale generalnie polecam. Wiadomo, jak wszędzie, najważniejszy jest projekt na jaki trafisz, ale atmosfera, ludzie są świetni. Mają tam duże możliwości darmowych szkoleń i certyfikacji i jeśli warunki finansowe Cię satysfakcjonują to warto.
  • Odpowiedz
@zera1: Po rozmowie z HR miałem wrażenie, że jest to mega korpo (wycieczki do klienta na kilka dni parę razy do roku, inny department chodzi pod krawatem, rozległe struktury i procesy), nawet pewna firma która ma 10k pracowników nie podchodziła do tematu tak "korporacyjnie" a proces rekrutacyjny był tak samo luźny jak przy dowolnej innej firmie.
  • Odpowiedz
  • 1
@szmichal: nikt tam nie chodzi pod krawatem, możesz przyjść normalnie w bluzie, co do wycieczek się nie wypowiem bo nie miałem. Proces może wyglądać sztywno ale praca sama w sobie taką nie jest
  • Odpowiedz
@zera1: Dzięki, ostatnie pytanko. Chciałbym pracować w software house gdzie jest duża różnorodność w projektach, np kolega pracował w jednej firmie i przez 2 lata uczestniczył w czterech. Jak to wygląda w PwC? Czy jest paru klientów których firma trzyma się kurczowo bo jest to ich być albo nie być czy działa na zasadzie przychodzi klient, klepnijcie mi system, mam hajs na pół roku, po pół roku do widzenia next?
  • Odpowiedz
  • 1
@szmichal: są zarówno krótkie jak i długie projekty i z tego co wiem jest ich dość sporo, ale wiadomo, to gdzie trafisz to już kwestia indywidualna
  • Odpowiedz