Aktywne Wpisy
Adolf_Cartman +14
Cześć
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę
WielkiNos +139
Zgadnijcie kto właśnie wrócił z miesięcznej banicji za rasizm xd
Dam Wam się chwilę zastanowić, ale i tak nie zgadniecie;)
#spacex
Pytanie jak wyżej:)
No i sam kształt to nie wszystko, cała sfera sfera materiałowa jest niedostępna dla B.O. jak również wiele rozwiązań technicznych ukrytych w środku (chociażby grubości elementów,
@lerlaone: Soft sterujący to chyba nie jest problem. Zauważ, że B.O. ma już rakietę która ląduje pionowo.
@lerlaone: Od strony rakiety to oni są na poziomie grasshoppera https://pl.wikipedia.org/wiki/Grasshopper_(rakieta) który był platformą testową dla SpaceX. Powiedzmy, że silnik mają bardziej zaawansowany niż ten w Falcon ale na pewno mniej przetestowany. Mają kapsułę, która jest o wiele większa niż ta od SpaceX ale za to nie potrafią nią jeszcze wchodzić w atmosferę z orbitalnymi prędkościami no i nie mają certyfikacji NASA do lotów
@kwanty: Tylko tytułem doprecyzowania: kapsuła B.O. niby jest większa (około 15 metrów sześciennych objętości vs około 10 w przypadku Crew Dragona), ale wchodzi do niej maksymalnie 6 osób, podczas gdy do Dragona 7.
Z innych materiałów, z innym silnikiem, inne proporcje i wyważenie, inna budowa wewnętrzna (a przecież wytrzymałość konstrukcji też trzeba wziąć pod uwagę przy manewrach). Jakiś szkielet oprogramowania na pewno mają, raczej ale sporo prób przed nimi.
Swoją drogą ciekawe, czy stal biorą z tej samej huty co SpaceX? Bo to jakiś specjalnie preparowany stop
Jak wcześniej przez lata prawie nic nie robili, tak zaczęli montować stalową puszkę w podskokach.
Najlepsze że Bezos zaczął od kupna statku na którym ma lądować New Glenn, mimo że do tej pory mają puste magazyny i jedną owiewkę.
@Opposition_Fuhrer: Bezos jest w stałym stanie #!$%@? od lat – podejrzewam, że co najmniej od Roadstera Muska na orbicie. A już Artemis musiało mu totalnie siąść na psychę. Jeszcze tylko brakuje (ale to się raczej nie wydarzy, chociaż kto wie), żeby ULA zerwała umowę na dostarczanie silników do Vulcana, np. po prezentacji Raptora 2...
A Bezos dosłownie zwariował po przegraniu Artemisa. On był pewien że wygra. Od lat projektował ten lądownik. Podejrzewam że nawet kiedy SpaceX wziął udział w konkursie to Bezos nie myślał że oni wygrają. Baaa, sam myślałem że ten warianty księżycowy Starshipa to tak bez specjalnego zaangażowania rzucił Musk.
@Opposition_Fuhrer: nie brak opinii, że to było zgłoszenie tylko po to żeby wyciągnąć trochę kasy na rozwój Starshipa (bo NASA dawała za samo zgłoszenie się), bez planu wygrywania ( ͡° ͜ʖ ͡°)