Wpis z mikrobloga

Arsenal zapłaci Willianowi za odejście, gdyż Corinthians są w stanie pokryć jedynie 20% jego obecnych zarobków. Brazylijczyk obecnie zarabia £5.25 mln, za dwa pozostał sezony zgarnąłby nie licząc pokaźnych bonusów lojalnościowych zostało £9,625 mln, zobaczymy ile mistrzowie negocjacji z tego urwą. Przypomnę, że Ozil dostał 90%, a Mustafi i Sokratis koło 80% z pozostałej tygodniówki. Rozwiązanie swojego kontraktu będzie też negocjuje Kolasinac ten ma £6.25 mln za sezon z czego pozostało £5,2 mln.

Arteta at the beginning said that he wanted him, that he had a project, but the project wasn’t confirmed. When he played, he played well. But since there was a disagreement, the coach knows he doesn't want to stay, so he won't put him on.”

~ojciec Williana, wielki fan Corinthians

W związku z milionami funtów, które spalił Edu w piecu nie tylko Arteta jest pod presją, ale też jego stanowisko dyrektora technicznego wisi na włosku i jest uzależnione od wyników klubu w najbliższych 6 spotkaniach. Klub ustalił Marca Overmarsa, Ralfa Rangnicka(obecnie przebudowuję Lokomotiv Moskwę i pozbył się Krychowiaka) i Michael Emenalo(był odpowiedzialny za zbudowanie "loan army" i akademii w Chelsea, ale AS Monaco słabo). za potencjalnych następców Brazylijczyka.

Edu i Vinai nie mieli jaj by ogłosić, że dali Xhace nowy kontrakt, więc Granit potwierdził to sam na Instagramie.

Torreira już nieoficjalnie wypożyczony do Fiorentiny za 1.5 mln € + 15 mln € opcję wykupu, wczoraj przeszedł testy medyczne we Florencji. Dzisiaj pewnie oficjalka.

Arteta na wyjazdowy mecz Pucharu Ligi wystawi mocny zespół, w pierwszym składzie wyjdą Ramsdale, Elneny i Tavares. Wszyscy oprócz Parteya i Nketiah wrócili do treningów, no i oczywiście Bena, który złapał covid. Kieran i Martinelli mają stłuczenia po niedzielnym meczu, ale już trenują z resztą zespołu.

Zostało 7 dni okienka i klub będzie próbował pozyskać prawego obrońcę i sprzedać/wypożyczyć:
- Bellerina
- Nilesa
- Nelsona
- Nketiah
- Runarssona

Kolasinac i Willian rozwiążą swoje kontrakty tj. klub im zapłaci by odeszli na zasadzie wolnego transferu.
#arsenal
Pustulka - Arsenal zapłaci Willianowi za odejście, gdyż Corinthians są w stanie pokry...

źródło: comment_1629850681tF1fSP4M6BinhdPSBy8Ggi.jpg

Pobierz
  • 8
Arsenal zapłaci Willianowi za odejście, gdyż Corinthians są w stanie pokryć jedynie 20% jego obecnych zarobków. Brazylijczyk obecnie zarabia £5.25 mln, za dwa pozostał sezony zgarnąłby nie licząc pokaźnych bonusów lojalnościowych zostało £9,625 mln, zobaczymy ile mistrzowie negocjacji z tego urwą. Przypomnę, że Ozil dostał 90%, a Mustafi i Sokratis koło 80% z pozostałej tygodniówki. Rozwiązanie swojego kontraktu będzie też negocjuje Kolasinac ten ma £6.25 mln za sezon z czego pozostało £5,2
Oni nie sprzedają zawodników, tylko dopłacają żeby to odeszli. Ja #!$%@?...

@hamuj_sie_hamuj_sie: i dlatego najbardziej zastanawia mnie co na to większościowy udziałowiec. Ta skrajna niekompetencja to sabotaż wymierzony w jego portfel. Żaden szanujący się miliarder nie powinien sobie pozwalać na takie zarządzanie swoim majątkiem.
@Pustulka: Powiem tak, stać nas XD Jednak wygląda na to, że idzie to w tym kierunku, że obaj stracą robotę.

Jedyne czego sie boję to to, że do końca okienka moga się pozbyć kogoś, kto mógłby być przydatny dla nowego trenera (nie wiem czy Conte chciałby przyjść i ile jest prawdy w tych plotkach).

Myślę, że tak Bellerin jak i Lacazette i Aubameyang mogliby się odbudować i przede wszystkim chcieć grać,
@MatEng: Laca ma kontrakt do 2022, więc to ostatni moment na jego sprzedaz. Poza tym jest średni.
Bellerin ma problemy z głową, boi się grać na 100%.

Laca, bellerin, xhaka, elneny, chambers, cedric już dawno powinni być sprzedani
@Happy_Aye: Ja wiem, że to ostatni moment, ale to nie ma znaczenia, bo niby kto go kupi? Ten średniak był najlepszym strzelcem tamtego sezonu, tak dla przypomnienia.