Wpis z mikrobloga

Mam obecnie całkiem długie (+10cm) włosy i noszę undercuta zaczesanego do tyłu. Chciałbym jednak podnieść mocno fryzurę - przód w kierunku pompadoura, tył może być ,,klapnięty". Niestety przy wykorzystaniu obecnych kosmetyków (tonik reuzela, suszenie włosów na okrągłej szczotce i utrwalenie lakierem) nie potrafię tego zrobić - włosy ,,klapią". Podejrzewam, że sporo też robi kwestia braku wprawy w prawidłowym suszeniu włosów i to, że mam dość rzadkie włosy - ale wydaje mi się, że inne kosmetyki ułatwiliby mi zadanie - co polecacie do modelowania i utrwalania takiej fryzury? Jakąś pomadę? Tak jak pisałem obecnie do modelowania używam jedynie toniku, a do utrwalenia - masy lakieru.

#barber #wlosy #fryzjer #fryzura #kosmetyki #modameska
  • 4
@herek22 jak suszysz włosy po użyciu toniku to zamiast tylko zaczesywać włosy rób szybkie ruchy przód-tył na krótkim odcinku, przede wszystkim tam gdzie chcesz żeby były podniesione i powoli takim ruchem przechodź od przodu do tyłu. Potem pomada (jaka to kwestia gustu) i możesz też pomadę lekko potraktować suszarką również wykonując taki ruch szczotką, albo tutaj już przeczesać palcami.