Wpis z mikrobloga

@Szczurek_Bronx: z takich śmiesznych rzeczy? wiązka klapy tył się przeciera bo auto ma wadę fabryczną, zbiorniczek płynu wyrównawczego się rozpadł (xD), urywają się klamki wewnętrzne (xD), przy wymianie aku komp oszalał, wszedł w tryb awaryjny i trzeba było w ASO 6 stów zostawić, lampy z tyłu potrafią przeciekać/parować (auto bezwypadkowe), nawet kluczyk mi się z----ł - robił zwarcie i nic nie naciskając otwierał mi wszystkie 4 szyby, latem na słońcu
  • Odpowiedz
@affairz: co ze skrzynią TCT? Właśnie się zastanawiam nad zakupem 2016+ po ostatnim lifcie, może coś poprawili

@Szczurek_Bronx: co do ekonomii i30 - do alfy możesz założyć LPG, który dobrze znosi, mapa na 200km i auto idealne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Właśnie szukam coś takiego na leasing ale mało ich jest niestety, też szukam 2.0 jtdm 170

choć im więcej czytam o giulietcie tym
  • Odpowiedz
@smway: TCT jest ogólnie zajebiste w porównania do manuala, ALE:
- jak jeździsz w mieście w korkach to to jest porażka, wysprzęgla Ci w debilnych momentach, nie na daje się do korków ZUPEŁNIE
- na zimnym oleju jak temp zewn jest blisko 0 lub niżej potrafi jadąc pierwszy kilometr tak zmienić bieg że można sobie wybić zęby
- koszty serwisowania i napraw w porównania do manuala ogromne, a potrafi wymagać
  • Odpowiedz
@Dobrowoj: Jest okej, jak kupiłem to robiłem hamulce ok. 1200 komplet z wymianą (tarcze, klocki). Olej Penrite 5w40, wymieniałem też świece (250 bodajże Ori) + poduszkę silnika od rozrządu (600 zł) + paletka (200 zł).

Mam kilka elementów do polakierowana, bo są poobijane od kamieni (maska, błotniki z przodu), scudetto i zderzak z przodu do zrobienia + tylni - ale to kosmetyka, wcale nie muszę tego robić.

Auto w mieście
  • Odpowiedz
@kimunyest95: Z polskiego salonu czy sprowadzane? Bo zastanawiam się czy warto tracisz czas na szukanie zagranicznego i za każdym razem sprawdzać historię wypadkową. Bite szybciej rdzewieją i konserwacja nawet nie pomoże na długo.
Bezpiecznie jest go zostawić pod blokiem w dużym mieście czy zainteresowanie nimi również jest duże?
  • Odpowiedz
@Dobrowoj: Moj sprowadzany z Niemiec, w Polsce miał dwie drobne szkody na 1500-3000 zł.

Jak mieszkałem w Gda to stał normalnie pod blokiem, a teraz na Śląsku również pod blokiem i odpukac nic się nie dzieje.

Za pół darmo na pewno fajnego egzemplarza nie trafisz, ale może znajdziesz coś odpowiedniego w swoim budżecie. Zajrzyj na grupkę na FB, która zrzesza posiadaczy Giulietty i MiTo.
  • Odpowiedz