Wpis z mikrobloga

Kilka rzeczy do przypomnienia w ramach zaostrzającej się wojenki na tagu.

1) Ten tag od dłuszego czasu nie był i nie bedzie nigdy już wyłącznie o kononowiczu. Za dużo się dzieje na tagu a kononowicz jest za bardzo kontrolowany i cenzurowany aby można było o nim wyłącznie pisać. Tag stanowi teraz miejsce gdzie my wszyscy choroszczańscy pacjęci zbieramy się i rozmawiamy jako SPOŁECZNOŚĆ o szkolnej i rzeczach w choćby najmniejszym stopniu powiązanych z nią.
2) Jedyna opcja walki z trollami które panoszą się na tagu to całkowite ignorowanie ich. Im tylko zależy na atencji, nie ważne czy dobrej czy złej, komentując, wyzywając ich i reagując na ich wpisy tylko ich zachęcacie do działań. Wrzucać wszyystkich takich osobników na czarną i zapominać o nich.
3) Stalinie bielski, zniszczyłeś nam show i nikt ci tego nie zapomni, możesz wysyłać trolli, cenzurować, straszyć i tak ci to nic nie da, twoje pacynki w końcu odejdą do dziadków i mamusi, a ty dalej bedziesz nikim a każdy okuratny członek tego tagu się postara aby nikt nie zapomniał co zrobiłeś pewej parze ze szkolnej i nie zmienisz tego, miałeś szanse ale uznałeś że pójdziesz sam na cały świat to teraz mież się z tego konsekwencjami.
#kononowicz
  • 5
@Qrwencjusz: Część tak, ci nie od stalina są łatwi do odróżnienia i w sumie nawet mam jakiś tam sentyment do nich, też są częścią tagu, ja bym rozróżnił jeszcze 3 grupe który są anty-olgierdano bo poprostu mu zazdroszczą że się wybił i jest lubiany/szanowany w społeczności lub cisną go bo mają dość tego ze podkłada oliwy do ognia powodując wojne na tagu i obwiniają go za to jak się nasza społeczność
@Midnight_Animal: Ciężko to nawet nazwać "wojenką", tak jak wspomina kolega wyżej - ewidentna inicjatywa gumiaków w reakcji na film o prawdziwym obliczu Sławka. Dopóki jechany był tylko Jaro to było spokojniej - niesamowity przypadek.
Oczywista sprawa czemu masa zielonek i trolli uaktywniła się akurat w takim czasie a nie innym, by zacząć wysrywać z siebie setki (dosłownie) postów dziennie. Tzw. "kneejerk reaction"
@Midnight_Animal: fajnie, że ktoś o tym przypomina, bo ja cały czas widzę ludzi, który wchodzą w polemikę z tymi trollami podobnie jak cały czas zdarzają się ludzie, którzy donejtują jarusia, żeby mu naubliżać. Ignorować, nie pisać i tyle. Nie trzeba być nawet fanem olgierda, by widzieć, że to normalnie jacyś psychole.