Dziś wracam z zamówieniem kolejnego sushi tym razem padło na Sajonara Sushi:
Zamówiłem to co na zdjęciu, ale będzie na wieczór, więc recenzja jutro.
Wiem, że obiecywałem że będzie recenzja 100 szt za 100zł, ale American Sushi już zmieniło menu, a alternatywne są słabe, w sensie test byłby na pokaz, bo widać że wartość zamówienia jest niska, a 100szt to tylko tani chwyt. Więc jeśli kiedyś coś takiego zamówię, to raczej przy okazji imprezy.
@Cesarz_Polski W sumie to nie wiem po co to zrobiłem xD Zawsze pytalem skąd zamówić i teraz trochę też, ale pośrednio bo szukałem tych zestawów po 100 i jakoś odruchowo napisałem xD
@Bumelante O kurła, ale dobrze wygląda. Chyba otworzyli nowy lokal na Brucknera, powinni do mnie dowieźć. Wcześniej mi ktoś polecał, to byłem poza dostawą.
@stanley88: czemu nie lubisz z dowozem? Ja osobiście wole zamówić do domu/na wynos, rozsiąść się wygodnie na kanapie, włączyć fajny film i mieć dobre picie bez przepłacania, niż siedzieć w lokalu, słuchając gwaru lub muzyki którą ktoś inny wybrał, na nie zawsze wygodnym krześle zamawiając co trochę herbaty za 10zł...
@qazplm: No właśnie wg mnie jeśli płace za pizze 30 zł to mogę zjeść w domu ale jeśli płace za jedno danie z dobrej restauracji 100zł to w tej cenie zawarty jest stolik, kelner, obsługa, atmosfera, wygląd dania, sposób podania, czekadełko itp. Czas spędzony w restauracji z kimś, jako rozrywka. I za to mogę zapłacić 100zł. Tak jak kawa w kawiarni za 20zł to w domu mogę sobie zrobić za
@Iudex: No tak. Zgadzam się. Wśród dań na wynos sushi ostatecznie nie traci walorów smakowych. No może poza ładnym zaserwowaniem. Ale i tak wole poczuć klimat Azji
@Iudex: Też mam kaszojada Level 1.25 i staramy się chodzić z nim do restauracji, raczej na ogródki zewnętrzne żeby nie przeszkadzać innym ale normalnie jemy sobie wszystko, pizza sushi mcdonald, inne restauracje typu stodoła pinola czy chinkalnia. Niech się uczy od małego
@stanley88 Nie odpuszczasz w pouczaniu, co? Powiem tak: w restauracjach sushi nie podają nuggetsow. Kiedyś złapiesz. I wtedy zrozumiesz że można czerpać więcej przyjemności z takiego posiłku w domu jak dzieci idą spać i możesz do tego na luzaku napić się lampki wina.
Ja np nad taką kolacją z dobrym serialem spędzam 3h.
Chciałbym zobaczyć jak idziesz na 3h delektować się sushi za 200zl do restauracji z dwójką dzieci w wieku lat 2 i 5
@Iudex: Ja tylko mówię na swoim przykładzie, każdy lubi co chce. Dopiero zaczynam etap bycia rodzicem i po prostu staram się, żeby dziecko nie narzucało mi swoich zasad. Pewnie przy dwójce to już jest ciężko nad tym zapanować ale nie raz widziałem w suszarni dzieci. Więc zamykanie się w domu to tez nie jest wyjście. Cały czas mówię tylko o sobie bo lubie uczyć się na cudzych błędach. I jakoś
Zamówiłem to co na zdjęciu, ale będzie na wieczór, więc recenzja jutro.
Wiem, że obiecywałem że będzie recenzja 100 szt za 100zł, ale American Sushi już zmieniło menu, a alternatywne są słabe, w sensie test byłby na pokaz, bo widać że wartość zamówienia jest niska, a 100szt to tylko tani chwyt. Więc jeśli kiedyś coś takiego zamówię, to raczej przy okazji imprezy.
=====================================
Do tej pory testowane były:
- Yemsetu
- Szajnochy
- Noriko Sushi
- Sushi corner
- Sushi Takai
- Nabe
- Kofuku Sushi
- Maiko Sushi
- Izakaya
- 7 Samurajów
- Sebu Sushi
- Goma Sushi
Tutaj stary post ze zbiorczą recenzją, bo na początku wcale nie planowałem robić jakiegoś wielkiego zestawienia:
https://www.wykop.pl/wpis/56114993/mireczki-od-jakiegos-czasu-testuje-wroclawskie-sus/#comment-199750803
#wroclaw #jedzenie71 i mam nadzieję, że recenzja nie będzie pierwszą, która trafi na #patogastro ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zawsze pytalem skąd zamówić i teraz trochę też, ale pośrednio bo szukałem tych zestawów po 100 i jakoś odruchowo napisałem xD
Komentarz usunięty przez autora
@Bumelante Sprawdzę.
@qazplm: w lokalu zawsze smakuje lepiej, nawet sushi
I wtedy zrozumiesz że można czerpać więcej przyjemności z takiego posiłku w domu jak dzieci idą spać i możesz do tego na luzaku napić się lampki wina.
Ja np nad taką kolacją z dobrym serialem spędzam 3h.
Chciałbym zobaczyć jak idziesz na 3h delektować się sushi za 200zl do restauracji z dwójką dzieci w wieku lat 2 i 5