Wpis z mikrobloga

Co sądzicie o 3betowaniu light (z gunworękami) z big blinda w grach zoom. Jak widzę, że ktoś raisuje z dealera, a wcześniej wszyscy spasowali to 3betuje motzno nawet z jakimiś 29o xD i w większości przypadków jest fold. Wołam @hijackcutoff @valdo @Wojt_ASR @Oskarek89. Co o tym sądzicie xD

#p---r #wykoppoker
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@micky1: No ja tak często robię, bo właśnie często jest później fold :D

Zwłaszcza jak grałem na niektórych stolikach, to po prostu miałem takich kilka osób, co praktycznie za każdym razem po 3-becie foldowały :D
  • Odpowiedz
@micky1: jak 3betujesz tak szeroko to zaraz zaczniesz dostawać light 4bety i nie będziesz w stanie bronić swojego zbyt szerokiego range. Nawet jak ktoś folduje za dużo do 3bet to nie chcesz go 3betować 100% czasu
  • Odpowiedz
@ffff: no tak, ale jeżeli ktoś nie zna mnie i nie ma większej próbki to nie jest w stanie określić co mam na ręce i raczej myśli, że jakieś AA, KK itd.
  • Odpowiedz
@micky1: nie chcesz żeby przeciwnik zmienił strategię (korzystną dla Ciebie), a zapewniam że każdy używający mózgu dość szybko wyłapie że robisz 3bety mega szeroko. Może jak grasz micro (nl2-10) i rotacja graczy na zoomie jest duża to Twoja strategia jakoś tam się sprawdza, ale wyrabiasz sobie zły nawyk. No i nie zapominaj, że sporo regularnych graczy kupuje statystyki i jeżeli Ty kogoś nie znasz to wcale nie znaczy że ktoś
  • Odpowiedz
@micky1: jak chcesz 3betować light to wybieraj albo takie handy które mają blockery, albo swoje top of folding range (żebyś miał equity w razie calla), a ręce grywalne ale za słabe na 3bet for value just calluj.
  • Odpowiedz
@ffff: no właśnie gram raczej micro i tutaj rotacja jest spora i szczerze prawdopodobieństwo, że ktoś kupuje statystyki na tych stawkach jest równe zero. dzięki za rady.
  • Odpowiedz
@ffff: Just call z niezbyt dobrą ręką, będąc na BB i do tego grając z unkiem? To już chyba naprawdę ten light 3 bet jest tu lepszym zagraniem. Wpieprzać się w takie coś bez pozycji to zdecydowanie nie jest to... Albo wyrzucamy gościa z rozdania albo już wiemy że nie chcemy w to grać z taką ręką.

@micky1:

No a jeżeli ktoś sprawdzi to napierdzielam donk beta za
  • Odpowiedz
@Dawidinho8: pasywna obrona blindów to nic dziwnego, na niskich limitach vs unk nadal mam calling range vs btn steal, chociażby 22-TT. Jak o przeciwniku wiem coś więcej i generalnie czuję edge postflop to szerzej.
  • Odpowiedz