Wpis z mikrobloga

Witam Mireczki, zmieniam monitory z 32" na 2x27 i jako główny chcę kupić coś dobrego do pracy i gier, nie będę też na nim grał 24/7 i żadnego esportu. Budżet za używany ~800. Warto się pchać jeszcze w coś starszego ale konkretnego jak ASUS PG279Q ?
Czy lepiej pokroju Philips PHILIPS 275E1S ? Albo jakaś inna propozycja 27" 1440p.

Obecnie przywykłem do ładnych kolorów amva ale fajnie gdybym miał gsynca :/

* Fotka dla uwagi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#monitory #komputery #pcmasterrace
Pobierz
źródło: comment_1628858940jS76L34YTYHxtN2XJ3z7MC.jpg
  • 9
PG279Q

@fsck_sdb: Nie sądzę, żeby ktoś ci sprzedał za 800 zł ten monitor w dobrym stanie.

Gsync to chyba jest głównie w 144Hz, a przynajmniej nie przypominam sobie modelu 60-75Hz z tą technologią. Warto też brać pod uwagę monitory z FreeSync zatwierdzonym przez Nvidia i ogólnie jakikolwiek inny FreeSync, miałem kiedyś FreeSync w tanim monitorze 75Hz i działał całkiem spoko.

Jak nie będziesz grał dużo w słabe gierki typu CS, LoL
@Murasame: Tak, też tego LG rozważam ale jako 3 opcja, obecnie mam Philipsa BDM3270 i najchętniej wziąłbym dokładnie taki sam monitor ale mniejszy na te 27" żeby upchać 2 na biurku wygodnie bo 32" to za duża krowa
@fsck_sdb: Ja bym się nie pchał raczej na siłę w gamingowy monitor jak zależy ci na monitorze do pracy, chyba że wydasz przynajmniej 2000, to wtedy będziesz miał i fajny monitor do gier i do pracy.
@fsck_sdb: Ciezko mi sie wypowiedziec o Freesyncu bo nigdy nie mialem. Od 4 lat uzywam tylko monitorow z G-Sync. Pierwszy to byl Acer predator 2k 27 na IPSie i jego tez bardzo polecam jesli chcesz szukac tego legendarnego sweet spotu, mozesz go dostac taniej niz tego Asusa. Aktualnie mam wlasnie tego Asusa ktorego wrzuciles. O ile nie dostaniesz modelu z duzym light bleedem to mozna powiedziec ze masz wlasnie monitor idealny.