Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Ciekawe ilu Polaków urodzonych w latach 90 można uznać za #przegryw albo #doomer. Cechy, które zauważyłem u takich osób to:
1) Brak wychowania przez rodziców albo złe wychowanie. Kultura ustępowania innym, przepraszania za wszystko, karania, ograniczenia (często "bo tak"), posłuszeństwa, gloryfikacji kobiet. Brak wzorców. Brak poczucia wyjątkowości i tego, że można, uda się. Wpajanie tych samych schematów życiowych. Niepraktyczne porady na temat życia, związków, pracy, studiów, itd.
2) Patologia/bieda w rodzinie - tu nie wymaga komentarza
3) Zmiany społeczne i technologiczne - mimo, że ktoś dorastał podczas tych zmian to nie do końca je kupuje, nie ufa im lub przytłoczyły go np. szeroki dostęp do internetu a tam wszyscy szczęśliwi, bogaci -> przytłacza go to

Są też inne punkty i często kilka łączy się w całość np. 1 i 3 w wyniku czego mamy wyidealizowany obraz kobiet i związków gdzie rzeczywistość brutalnie to weryfikuje i nie są one takimi aniołkami jak nas zapewniali rodzice.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6114d8cff81bf9000b2c6404
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Ciekawe ilu Polaków urodzonych w la...

źródło: comment_1628756352qBQwrG3svukxIQqDWtgxS8.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
gloryfikacji kobiet

@AnonimoweMirkoWyznania: jeśli teraz myślisz, ze jest gloryfikacja kobiet, a kiedyś to nie było takiej patoli, to poczytaj lalkę, przedwiośnie, pana tadeusza, utworów turbardurów itd.

W Polsce Turlough O’Carolan najbardziej znany jest jako autor tekstu oryginalnej wersji utworu Peggy Brown, który w tłumaczeniu Ernesta Brylla wykonywał zespół 2 plus 1 (z muzyką Janusza Kruka), a następnie zespół Myslovitz (z muzyką Marka Jałowieckiego)[7]. Opowiada on prawdziwą historię nieszczęśliwej miłości barda do
  • Odpowiedz
JacieNasłałemGacie: Takie cechy można nabyć przez przebywanie z osobą walniętą, toksyczną za przykład podam wam osobnika w mojej rodzinie urodzony w 1970, charakter, wygląd, zachowanie: "czad" do momentu kiedy ożenił się z kobietą zachowująca się mniej więcej tak jak to opisałeś, gość stracił wszystkie wartości które miał i został takim starym dziadem przegrywem, żonka go zniszczyła do tego stopnia że chłop pomimo zdolności i wykształcenia całe życie po ślubie przepracował jako
  • Odpowiedz
Lenny: #!$%@?. Ciągle rozkminiacie że ktoś jest przegryw a ktoś nie. Mam tego już #!$%@? dość. Życie na tym nie polega żeby wiecznie mierzyć się jakąś gównianą miarą i terminami wymyślonymi przez ludzi z portalu ze śmiesznymi obrazkami

@AnonimoweMirkoWyznania: ale #!$%@?. Ludzie lubią sobie gardzić przegrywami i wielu bawi to, że ktoś nie rucha
  • Odpowiedz