#anonimowemirkowyznania Ciekawe ilu Polaków urodzonych w latach 90 można uznać za #przegryw albo #doomer. Cechy, które zauważyłem u takich osób to: 1) Brak wychowania przez rodziców albo złe wychowanie. Kultura ustępowania innym, przepraszania za wszystko, karania, ograniczenia (często "bo tak"), posłuszeństwa, gloryfikacji kobiet. Brak wzorców. Brak poczucia wyjątkowości i tego, że można, uda się. Wpajanie tych samych schematów życiowych. Niepraktyczne porady na temat życia, związków, pracy, studiów, itd. 2) Patologia/bieda w rodzinie - tu nie wymaga komentarza 3) Zmiany społeczne i technologiczne - mimo, że ktoś dorastał podczas tych zmian to nie do końca je kupuje, nie ufa im lub przytłoczyły go np. szeroki dostęp do internetu a tam wszyscy szczęśliwi, bogaci -> przytłacza go to
Są też inne punkty i często kilka łączy się w całość np. 1 i 3 w wyniku czego mamy wyidealizowany obraz kobiet i związków gdzie rzeczywistość brutalnie to weryfikuje i nie są one takimi aniołkami jak nas zapewniali rodzice.
@AnonimoweMirkoWyznania: jeśli teraz myślisz, ze jest gloryfikacja kobiet, a kiedyś to nie było takiej patoli, to poczytaj lalkę, przedwiośnie, pana tadeusza, utworów turbardurów itd.
W Polsce Turlough O’Carolan najbardziej znany jest jako autor tekstu oryginalnej wersji utworu Peggy Brown, który w tłumaczeniu Ernesta Brylla wykonywał zespół 2 plus 1 (z muzyką Janusza Kruka), a następnie zespół Myslovitz (z muzyką Marka Jałowieckiego)[7]. Opowiada on prawdziwą historię nieszczęśliwej miłości barda do
Lenny: #!$%@?. Ciągle rozkminiacie że ktoś jest przegryw a ktoś nie. Mam tego już #!$%@? dość. Życie na tym nie polega żeby wiecznie mierzyć się jakąś gównianą miarą i terminami wymyślonymi przez ludzi z portalu ze śmiesznymi obrazkami.
JacieNasłałemGacie: Takie cechy można nabyć przez przebywanie z osobą walniętą, toksyczną za przykład podam wam osobnika w mojej rodzinie urodzony w 1970, charakter, wygląd, zachowanie: "czad" do momentu kiedy ożenił się z kobietą zachowująca się mniej więcej tak jak to opisałeś, gość stracił wszystkie wartości które miał i został takim starym dziadem przegrywem, żonka go zniszczyła do tego stopnia że chłop pomimo zdolności i wykształcenia całe życie po ślubie przepracował jako
Lenny: #!$%@?. Ciągle rozkminiacie że ktoś jest przegryw a ktoś nie. Mam tego już #!$%@? dość. Życie na tym nie polega żeby wiecznie mierzyć się jakąś gównianą miarą i terminami wymyślonymi przez ludzi z portalu ze śmiesznymi obrazkami
@AnonimoweMirkoWyznania: ale #!$%@?. Ludzie lubią sobie gardzić przegrywami i wielu bawi to, że ktoś nie rucha
Dzisiaj mija 20 rocznica przystąpienia Polski do UE. Unia realnie zmieniła moje życie. Nie wyobrażam sobie Polski poza UE. Zaplusuj, jesli się za mną zgadzasz.
Ciekawe ilu Polaków urodzonych w latach 90 można uznać za #przegryw albo #doomer. Cechy, które zauważyłem u takich osób to:
1) Brak wychowania przez rodziców albo złe wychowanie. Kultura ustępowania innym, przepraszania za wszystko, karania, ograniczenia (często "bo tak"), posłuszeństwa, gloryfikacji kobiet. Brak wzorców. Brak poczucia wyjątkowości i tego, że można, uda się. Wpajanie tych samych schematów życiowych. Niepraktyczne porady na temat życia, związków, pracy, studiów, itd.
2) Patologia/bieda w rodzinie - tu nie wymaga komentarza
3) Zmiany społeczne i technologiczne - mimo, że ktoś dorastał podczas tych zmian to nie do końca je kupuje, nie ufa im lub przytłoczyły go np. szeroki dostęp do internetu a tam wszyscy szczęśliwi, bogaci -> przytłacza go to
Są też inne punkty i często kilka łączy się w całość np. 1 i 3 w wyniku czego mamy wyidealizowany obraz kobiet i związków gdzie rzeczywistość brutalnie to weryfikuje i nie są one takimi aniołkami jak nas zapewniali rodzice.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6114d8cff81bf9000b2c6404
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
@AnonimoweMirkoWyznania: jeśli teraz myślisz, ze jest gloryfikacja kobiet, a kiedyś to nie było takiej patoli, to poczytaj lalkę, przedwiośnie, pana tadeusza, utworów turbardurów itd.
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
@AnonimoweMirkoWyznania: ale #!$%@?. Ludzie lubią sobie gardzić przegrywami i wielu bawi to, że ktoś nie rucha
Cieszę się że udało mi się zwrócić na mnie niegodnego, uwagę Szanownego Pana. Dziękuję za opinię. Zachowam ją jak skarb w mym sercu. Pozdro.
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua