Wpis z mikrobloga

Z tego miejsca chciałbym przeprosić wszystkich tu obecnych za to że na ostatnich parlamentarnych głosowałem na Konfę.

Miałem wówczas pełną świadomość że KO i tak nie zdobędzie większości (ani perspektyw na większościową koalicję) a Lewica będzie marginesem bez znaczenia. A zatem - jak mi się wtedy wydawało - jeden pies na kogo głos pójdzie, byle nie na PiS. No i zagłosowałem na Janusza: "przynajmniej śmiesznie będzie jak ten zdziadziały, mizoginistyczny cham będzie chlew tam uskuteczniał". O losie, nie taki chlew miałem na myśli...

Dziś jest mi zwyczajnie i po ludzku wstyd. Już nigdy więcej głosowania na Konfę, niech giną.

#oswiadczenie #polityka #konfederacja
  • 14
@flumpy_bread: to się znajdzie. Przez najbliższy miesiąc cały sztab karakana będzie kombinował jak prawnie lub bezprawnie to pchnąć, za daleko (szczególnie po dzisiejszych wydarzeniach) to zaszło. Niemożliwe już nie istnieje.
@flumpy_bread: nie jestem papugą, nie nakreślę Ci precyzyjnego scenariusza. Wiem tyle że "na papierze" dzisiejsze obrady powinny zostać odroczone do 2 września. A faktycznie Lex TVN przeszło.

I teraz analogicznie, "na papierze" poprawka Konfy powinna zostać finalnie przyjęta. A co faktycznie się wydarzy? Tego nie wie nikt.

Ale nie o tym ten post, chodziło mi o to przede wszystkim że te k-wy z Konfy wstrzymały się od głosu jak skończeni tchórze.
rano tłumaczyli dlaczego

@flumpy_bread: no mało satysfakcjonujące to tłumaczenie po prostu. W ich oczach może i jest to usprawiedliwienie ich działań, w moich nie. I czas zresztą pokaże że nie tylko w moich bo w następnych parlamentarnych przygoda Konfy w sejmie się skończy. Dostali szansę żeby zaistnieć i zmarnowali ją, zostaną zapamiętani jako ludzie których ciężko traktować poważnie i na których ciężko polegać. Buntownicy bez szerszego planu.