Aktywne Wpisy
stanley___ +20
biedakwsiowy +4
#kiciochpyta jak to możliwe że mając ponadprzeciętne iq stwierdzone psychiatrycznie przy okazji diagnozy autyzmu mam problem z podstawową matematyką w liceum? testy iq matematyczne idą mi całkiem dobrze, wychodzą mi naprawdę spoko wyniki a na matmie zaćmienie umysłu. Myślałem żeby pójść sobie kiedyś na #politechnika no ale nie pójdę skoro nie kumam matmy. Jak myślicie, jak to możliwe że mając iq wyższe od przeciętnej mam problem z całkowicie przeciętną matematyką w 3
Co uważacie o koncepcji misji życiowej?
Znalazłem kilka rekomendacji od różnych (wartościowych skądinąd) Osob zajmujących się rozwojem żeby odnaleźć swoją misje życiowa, co miałoby umożliwić wiele pozytywnych zmian. Np:
- redukcja leków i zmartwień
- większa satysfakcja z życia
- lepsza integracja osobowości z wykonywana praca
Brzmi to bardzo dobrze, ale dumam nad tym od dłuższego czasu i nie mam pomysłu. Mam tez obawę przed zmiana profesji (jestem prawie pewien ze nie osiągnę takich zarobkow jak teraz, zajmując się czymś nowym)
Jakie macie doświadczenia? Co wam pomogło w identyfikacji takiej misji? Skąd wiedzieliście zw to misja a nie po prostu jakiś nowy pomysł na życie?
#motywacja #samorozwoj #rozwojduchowy #praca