Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 33
Imo na jesień będą przyspieszone wybory. Już raz przewidziałem wywalenie Gowina ze stołka ministra i zastąpienie go kimś pokroju Czarnka na jakiś dluższy czas przed tymi wydarzeniami, więc może i znowu trafię.

Plusuj i zawołam Cię 10 grudnia i 10 marca żeby sprawdzić czy stanie się to:

1. Lex TVN przechodzi 11.08,
2. Za 50 dni TVN24 nie dostaje koncesji w związku z tym, że jego skład właścicielski jest niezgodny z ustawą,
3. Amerykanie nie zdążają sprzedać udziałów np. Niemcom czy Holendrom do końca roku,
4. Wchodzi Nowy Ład z naczelnym projektem kredytów bez wkładu własnego z możliwością zgłaszania się już pod koniec roku,
5. Przyspieszone wybory na jesień,
6. PiS stawia wszystko na jedną kartę i próbuje uzyskać kolejną kadencję, ale już bez Gowina, niemniej z częścią jego ludzi,
7. Wybory się odbywają i wtedy już nie ma znaczenia to czy KE będzie interweniować ws. TVN, czy udziały zostaną sprzedane itd. Wtedy też nie będzie Gowina.

Oni ciągle balansują koło większości w sondażach, a to co im przeszkadza to TVN + socjal bardzo pomoże.

Mam nadzieję, że tak nie będzie.

#polityka #glupiewykopowezabawy
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PositiveRate: 10 grudnia to nie jest opcja, ale koniec października już jak najbardziej. Przy czym PiS na początku 2022 sypnie sporym socjalem dzięki Polskiemu Ładowi, wiec raczej poczekają.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@miki4ever: Może wystarczyć sama obietnica. Zresztą daty 10.12 i 10.03 podaję też dlatego, że wtedy będzie już jasne. Nie mówię czy wybory będą w październiku czy listopadzie.
  • Odpowiedz
@PositiveRate: 2. No i uj, nadal mają TVN24 biznes, przerzucą się tam i tyle. A na sprzedaż udziałów Diskawery będzie miał co najmniej 7-8 miesięcy licząc od jutra. W tym czasie będą jeździć po PiS jak po burej nie mając nic do stracenia, a wiele do wygrania. Ergo - jeśli jest plan na wcześniejsze wybory, to wiosna '22 bądź później. Wszystko co będzie wcześniej będzie PiSowskim wypadkiem przy pracy.
  • Odpowiedz
@PositiveRate: A ja ponawiam, że to nie jest najważniejsze. Jesli Niezbawca chce zaorać grupę TVN i jednocześnie wyborów na jesieni to wg mnie srogo się przejedzie.

Zadziała, tym bardziej, że juz w tej chwili sporo programów się dubluje. Ogarnięcie kwesti technicznej to imo kilkadziesiąt godzin, max kilka dni.
  • Odpowiedz