Aktywne Wpisy
Weźcie mi to wyjaśnijcie, bo nie jeden raz jestem świadkiem podobnych sytuacji. Weźmy przykład imprezy: WESELE
Ja z moją kobietą (programista + prawnik) 1-2 w nocy: zaorani, zmęczeni, głowy już wiszą nad stołami dosłownie utrzymywane siłą woli i zaraz zwijamy do domu
w tym samym czasie jakieś robolskie pary typu mechanik/budowlaniec + kasjerka/fryzjerka/monterka produkcyjna zapyerdalający po 12h dziennie wywijają na parkiecie, drą pisdy, pełni energii, dopiero się rozkręcają.
My sen po 8h,
Ja z moją kobietą (programista + prawnik) 1-2 w nocy: zaorani, zmęczeni, głowy już wiszą nad stołami dosłownie utrzymywane siłą woli i zaraz zwijamy do domu
w tym samym czasie jakieś robolskie pary typu mechanik/budowlaniec + kasjerka/fryzjerka/monterka produkcyjna zapyerdalający po 12h dziennie wywijają na parkiecie, drą pisdy, pełni energii, dopiero się rozkręcają.
My sen po 8h,
PrzegrywNaZawsze +386
Eh wspominam stare dobre Mirko. Kto pamięta takie nicki jak marianbaczal, FilzofujacaCalka, SamiecAlfa, SamGamgee, pitrasia, policjaa, Gruszka92, tych dwóch co mieszkali na Bali. Kiedyś to było mirko, teraz nie ma mirko #mirko
Będę ją piekł w piekarniku 250 stopni bez kamienia.
Składniki które wyliczył mi KMP to:
MĄKA: 184 g
WODA: 110 g
SÓL: 6 g
DROŻDŻE ŚWIEŻE: 0,79 g
TŁUSZCZ: 0 g
ZACZĄTEK: 0 g
Czas wyrastania to tylko 3h bo chcę ją jeszcze dziś zjeść. Ale pytanie skąd mam wiedzieć że już wyrosła? Ustawić sobie zegarek na równe 3h czy jak?
No i jak zastąpię mozzarelle inny serem to będzie git? Bo nie wiem czy znajdę u siebie w sklepie.
#pizza
Najkrótsze ciasto jakie ja
@Yurakamisa: no to nawet nie ma co się zabierać, w ogóle minimum to jest 6-8h niestety, a i tak j/w kolega napisał, daleko do ideału. Na upartego jak dasz więcej drożdży to coś-tam upieczesz.
@Yurakamisa: widać, że kulki są już napuszone i miękkie, trudno to powiedzieć na oko, tutaj nie robi
Ja robię kulki solo w pojemnikach jak robię więcej niż 6, muszę sobie jeszcze jeden pojemnik kupić XD Ale gniotę tylko 200g, bo IMO więcej w małej Kodzie bez sensu.