Wpis z mikrobloga

@banana_braindope: @Mikka: Marchewka z cukinią sa pokrojone i zmieszane z odrobina oleju, soli, pieprzu i ziół prowansalskich i wrzucone na rozgrzana patelnię, mieszałam, dolałam trochę wody żeby lekko zmiękły i tyle. Bardzo szybko sie robi, najdłużej kroi to w paski.
  • Odpowiedz
@infamousrwk: @Niepokoj_do_wynajecia: @InsuowanaInsynuacja:
Kawałki mięsa marynuję w przyprawach, np. papryce, soli, ziołach itp. potem trzeba je porządnie wysmażyć na bardzo gorącym tłuszczu.
Jak są już usmażone to wybieracie z dwóch jednakowo dobrych opcji; albo wrzucacie do gara na duszenie na gazie albo umieszczacie w piekarniku. Duszenie w garnku wymaga więcej uwagi, można przesmażyć cebulę, czosnek i np. pastę pomidorową czy paprykowa i zioła suszone (cząber, tymianek,
  • Odpowiedz