Wpis z mikrobloga

Pizzówka z patelni.

Ciasto: 100 gramów stopionego wyrazistego cheddara, trochę mąki kokosowej, lnianej, babki jajowatej i odrobina gumy ksantanowej; dawałam wszystkiego po łyżeczce (oprócz gumy, oczywiscie), do momentu zbicia masy serowej w ciasto, które dało się podnieść i formować.
Z tego co widziałam na youtubach, można też zrobić to samo na samej mące migdałowej.

Wszystkie dodatki wcześniej posoliłam i wrzuciłam na chwilę na patelnię, żeby warzywa puściły trochę wody.

Układamy ciasto serowe na zimnej patelni, dajemy mały ogień, dajemy sos, ser, czy cokolwiek chcemy, i smażymy pod przykryciem.

#keto #gotujzwykopem
BarkaMleczna - Pizzówka z patelni.

Ciasto: 100 gramów stopionego wyrazistego chedd...

źródło: comment_16281484199GOS3Clp97GcemzFttYmbS.jpg

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
@kuroszczur: Właśnie pokazałeś typowe podejście osoby z minimalną ilością wiedzy ale ego #!$%@? pod sam sufit. Nie masz pojęcia dlaczego OPka stosuje keto - może że względów zdrowotnych? Cukrzyków też nazywasz oszołomami albo narkomanami? Albo epileptyków techno-#!$%@??
  • Odpowiedz
@kuroszczur: Ale ty nie czaisz, że niektórzy muszą ze względów zdrowotnych? Nie wiem co nazywasz "tym podejściem do keto", ludzie chcą kuźwa w miarę normalnie funkcjonować i nie odmawiać sobie wszystkiego. OPka podkreśliła, że specjalnie nie nazwała tego "pizzą", a ty niedotyczytałeś tylko bijesz pianę w komentarzach.
  • Odpowiedz
@kuroszczur: Jestem ponad 1,5 roku na keto i robię MAKARON z cukini, PIZZE z brokuła, HAMBURGERY w liściach sałaty, CHIPSY z salami. I co #!$%@?? Jakis problem masz z tym?( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz