Wpis z mikrobloga

• 3
Jak pójdę na komisariat to normalnie będę mógł sprawdzić trzeźwość? I czy takie sprawdzenie to po prostu orientacyjnie, czy to są takie sprzęty, że z dowód sprawdzenia na komisariacie > sprawdzenie alkomatem z samochodu? Tak pytam z ciekawości, bo o 13 będę w "domu", o 1/2 jakoś skończyłem pić, ale jeszcze czeka mnie jakoś 20 minut drogi samochodem do domu.
#policja
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@izkYT: z reguły masz po prostu na ścianie taki przyrząd, z nikim nawet nie rozmawiasz, często są nieskalibrowane czy uszkodzone, także nic sobie tak na prawdę nie sprawdzisz.. ja kiedyś z ciekawości po grubej imprezie poszedłem, gdzie na prawdę było grubo i czułem się jeszcze pijany i mi pokazało 0.00
  • Odpowiedz
@izkYT: zależy od regionu - chyba. W Bytomiu tylko na izbie wytrzeźwień można dmuchać do alkomatu, na komisariacie nie pozwalają bo covid ()
  • Odpowiedz
@izkYT: ostatnio byliśmy na komendzie po weselu to najpierw moj maz dostał tekstem, ze żona niech sie nauczy prowadzić (lol), pozniej ze nie bo wirus a na końcu dał dmuchnąć „ma własna odpowiedzialność”.
  • Odpowiedz
@pjoooter: Ale co p------ę? No wisi na moim komisariacie od roku ten alkomat i dmuchać nie można, bo pandemia. Nie tylko na moim tak jest, bo byłem na kilku.
  • Odpowiedz