Aktywne Wpisy
Villeman +69
Kitka wróciła z podwórza przedwczoraj wlokąc się praktycznie na tylnych łapach. Myślę sobię - przetrącony kręgosłup. W domu jednak widzę, że daje rade z biedą chodzić, jednak ogon jak martwy, ani rusz. Coś z nim nie tak? Może coś innego? Późna pora, brak otwartego gabinetu weterynarza, nic nie zrobię. Staram się pomóc jak tylko się da, widzę że cierpi, na noc ustawiam budzik co dwie godziny, aby sprawdzić, czy jest okej i
byferdo +223
#zalesie #gorzkiezale dzień który zmienił moje życie
Po kolei:
1. Mieszkamy w 3mieście, 300km od reszty rodziny. Na składzie bachor lvl 1,5 + żona ciężarna.
2. Ponad 5 lata doświadczenia w finansach, zdecydowana większość w #big4
3. Ceny nieruchomości w 3city kosmos. Decyzja o powrocie na południe WLKP i budowa domu na posiadanej działce na wsi.
4. Przez rok szukanie pracy, pojawia się ogłoszenie do wymarzonej firmy, przez 4m rekrutacja bo firma nie ogarnia. W końcu się dogadujemy na niższej o 1k stawce niż mam, co jak na te okolice jest dobra stawka.
5. Przeprowadzka od sierpnia do rodziców, na miesiąc zanim znajdziemy mieszkanie do wynajęcie.
6. W skowronkach idę do pracy, 2 dni szkoleń i badania medycyny pracy.
7. 3 dzień pracy, dostaje wypowiedzenie bo: w skierowaniu na badani zmieniłem adres zamieszkania na aktualny. Skierowanie było podpisane przez kogoś z HR.
Dlaczego to zrobiłem? nie wiem, chciałem żeby było zgodnie z prawda. Nie powinienem tego robić. Odcięło mi prąd w mózgu.
8. Zero ogłoszeń w finansach w odległości 30km od zamieszkania. Praca była wymarzona. Firma międzynarodowa, pare osób w dziale, super biuro. Przez pare sekund głupoty....
9. Dajcie pare plusów dla #przegryw.
Może zna ktoś prace zdalna w finansach w okolicach 7-8k netto bądź stacjonarna region Konin + 40km #pomagajzwykopem poza powyższym odcięciem prądu, brak jakichkolwiek afer ( ͡° ͜ʖ ͡°) a raczej same pochwały ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
@krzysztof-szafranski-39: strzelam, że zwykłe #!$%@?, wtopa z adresem przy przeprowadzce mogła się zdarzyć, zamiast postarać się rozwiązać problem i ewentualnie przesunąć start date, to oni cie zwalniają i będą drugi raz ponosić koszt rekrutacji. Pewnie januszex w ładnym biurze, nic więcej