Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Czy jak powiem team leadowi, ze nie podoba mi sie jego zachowanie w stosunku do podwladnych i nie zycze sobie takiego gadania bo to podchodzi pod mobbing, to narobie sobie problemow czy sie ogarnie? Lepiej siedziec cicho, przytakiwac i szukac nowej pracy?
#korpo #korposwiat #pracbaza

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61092d9585e619000a2d5bc8
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
  • 9
@smacznyy: Doczytaj o tym czym jest mobbing. Potrzebują dowodów na to, że minimum od pół roku delikwent ich mobbinguje. Do tego świadkowie i każdy dowód i aspekt jest rozkładane na czynniki pierwsze. Sprawy mogą ciągnąć się latami i zazwyczaj wyroki są umarzane, bo nigdy nie ma świadków, nigdy nie ma wystarczających dowodów. Wiem to od prawnika bo na mnie też było parę donosów o to, że mobbinguję ludzi. Ogólnie w opinii
CiepłaKreatura: @omajgydnes: @smacznyy: @SolarisYob: @aHmuX:
Dorzucanie obowiazkow ktorych inni nie robia, gadanie ze wstydzi sie za nas bo ktos cos zle zrobil, gadanie ze mamy pamietac ze on tu jest szefem, gadanie ze masz cos zrobic i juz bo tak ma byc(chociaz to praca kogos innego), odpuszczanie innym bo maja ciezko, gadanie ze skoro my czegos nie zrobimy to on tez moze nie zatwierdzic urlopu, gadanie ze
@AnonimoweMirkoWyznania: Mój obecny team leader to złoto przy Twoim. Ja mam robić swoją robotę a TM dba aby współpraca i komunikacja w teamie działa. Pilnuje, organizuje i przypomina o jakiś obowiązkowych szkolenia, dokumentacji wewnątrz firmowej itd. Premii to mogę nie dostać jak np. do końca roku nie wybiorę urlopu (tak, takie coś mam w celach rocznych od lat bo gdybym chciał się zwolnić to pracodawca musi mieć zarezerwowaną jakąś tam kasę