Wpis z mikrobloga

@spiderpl

Musisz sam popróbować. Ja lubię Hellmann's a polecany przez wszystkich Kielecki dla mnie to najgorszy syf


Nie wiem jak u ciebie ale u mnie helmans to guwno z dodatkiem szklanki soli. Jesz to a czujesz jak byś sól lizał.
  • Odpowiedz
majonezu tylko do jajek na miekko.


@Reanef: A to mnie zagiąłeś. Ja majonezu używam tylko do jajek na twardo. Do jajek na miękko tylko musztarda, lub jak jej nie ma to sól. Polecam spróbować jajka na miękko z musztardą, pychota.
  • Odpowiedz
@wolbiend: musze sprobowac z musztardą. Przyznam ze nie próbowałem, może odkryję nowy smak. Maczam lekko koniec lyzki praktycznie w majonezie i to tez bardziej do żółtka. Mi smakuje.
  • Odpowiedz
@abuk220 zrob se sam majonez. Niedawno zrobilem pierwszy raz i bylem w szoku jak mozna go szybko zrobic. Dosłownie w minutę - zoltko, lyzeczka musztardy i cytryna, zamieszac.
Dolac oleju, zamieszac, dodac oleju, zamieszać i gotowe
  • Odpowiedz
@Biszkopcik: No i masz rację.

Jeśli robisz domowy, to jakikolwiek przepis zrealizujesz swojski majonez smakuje podobnie jak Kielecki.
Winiary tak smakuje bo jest chemiczny, jeśli ktoś taki lubi to spoko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz