Wpis z mikrobloga

Ogrywam właśnie Nioh: Complete Edition, musze przyznać, że dobre to jest. Frajda z walki większa niż w serii DS, bo mechanika jest znacznie bardziej rozbudowana. Każdym rodzajem broni białej można walczyć w trzech różnych postawach i płynnie pomiędzy nimi się przełączać. Mamy postawę niską (szybkie ataki, niskie obrażenia), wysoką (wolne ataki, wysokie obrażenia) i pośrednią, dodatkowo każda z nich dysponuje unikalnym zestawem ruchów dla danego rodzaju orężą. Poza tym mamy rozbudowane drzewka umiejętności, które pozwalają odblokować m.in. różnorakie dodatkowe ataki i kombosy. Na początku zaskoczył mnie brak klasycznego backstaba, ale po sprawdzeniu w necie okazało się, że trzeba go odblokować i dodatkowo znajduje się w drzewku umiejętności, do którego nie zaglądałem ;)

#darksouls #nioh #gry #pcmasterrace
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Desolator kwestia gustu, mnie wkurzal loot w stylu diablo, mam wieksza radosc jak znajduje zweihander, ubieram zeby zobaczyc animacje itp niz jak znajduje 156 wersje tego samego gowna tylko z arkuszem statystyk w excelu do porownania.
To samo z postawami, sa 3 ale za to same animacje w nich sa bardzo powtarzalne.

Zdecydowanie bardzoej cieszyla mnie unikalnosc przedmiotow z ds w znajdzkach.

Jasne drzewka itp troche ratuja sytuacje ale i tam szybko odkrywasz schematy i kopiuj wklej. zapchajdziury itp. Do tego np misje z przechodzeniem mapy od tylu
  • Odpowiedz
@3mortis: Mi się podoba, już dawno żadna gra mnie tak nie wciągnęła. Owszem lootu wypada zdecydowanie zbyt dużo, ale w sumie nie uznaję już tego za wadę. Znalazłem hełm, który regeneruje HPki przez kilkanaście sekund po podniesieniu lootu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Desolator: Tzn zeby byla jasnosc, nioh to chyba jedyny sensowny konkurent soulsow, ale jakos z Dark soulsow, bloodborna, sekiro itp najmniej posobal mi sie nioh, po pewnym czasie to nasranie mechanik, statystyk , 15 rodzajow punkcikow do rozwoju, sklejanie broni u kowala, zaczyna po prostu zmieniac sie w optymalizowanie w excellu i czuje sie jak bym gral w gre f2p na telefonie, wiecej klikania pomiedzy misjami i przewijania losowych itemkow
  • Odpowiedz