Ostatnio zrobiłem przegląd fajnych filmów historycznych lub po prostu z akcją w starożytności (nie wszystkie). Gdyby ktoś chciał to daje fajną listę. Od dawna nie wychodzą tego typu dobre filmy i to trochę przykre. Lata 2000.
- Harakiri: Śmierć Samuraja - Agora - Hannibal: Największy koszmar Rzymu - Neron: Władca Imperium (film podzielony na dwie części) - Juliusz Cezar (2002, podzielony na dwie części) - Attyla (2001)
Oprócz tego wiadomo pewnie prawie każdy zna: Spartakus (film 2004), Aleksander, Troja, Gladiator. Warto sobie odświeżyć. Wczoraj na foxie leciała Troja, której wieki nie oglądałem a wciągnęła jak dawniej. Jak coś znacie dobrego tak do lat 80 to piszcie bo mam głód na tego typu filmy (⌐͡■͜ʖ͡■)
- Harakiri: Śmierć Samuraja
- Agora
- Hannibal: Największy koszmar Rzymu
- Neron: Władca Imperium (film podzielony na dwie części)
- Juliusz Cezar (2002, podzielony na dwie części)
- Attyla (2001)
Oprócz tego wiadomo pewnie prawie każdy zna: Spartakus (film 2004), Aleksander, Troja, Gladiator. Warto sobie odświeżyć. Wczoraj na foxie leciała Troja, której wieki nie oglądałem a wciągnęła jak dawniej. Jak coś znacie dobrego tak do lat 80 to piszcie bo mam głód na tego typu filmy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#film #kino #historia #starozytnosc
@LuftWafelki:
Caligula 1979