Aktywne Wpisy
WielkiNos +17
Jednym z powodów braku chęci posiadania dziecka przez kobiety jest obawa, że po urodzeniu większość obowiązków spadnie na kobietę. Czyli prawie 70% kobiet uważa, że nie może liczyć na faceta. Z tego też może wynikać duża chęć uniezależnienia się finansowego od facetów i bycie samodzielną. No bo jeżeli nie można liczyć na faceta trzeba liczyć na siebie. Stąd stawianie na karierę i rozwijanie własnych pasji.
Zastanawia mnie tylko to nie lubienie dzieci
Zastanawia mnie tylko to nie lubienie dzieci
Dominek +115
Warto rzucić okiem zwłaszcza w sytuacji gdy USA wydały zgode na NS2.
W wielkim skrócie.
Kwestie historyczne są nie do pogodzenia i władze obydwu stron mitologizują przeszłość dla bieżących celów politycznych.
Przeprosiny Rosji są nierealne, ale i tak niewiele dałyby.
Autor proponuje częsciej ignorować to jakiej interpretacji druga strona używa na użytek wewnetrzny w swoich tv i prasie.
Kluczem ma być też zwiększenie współpracy gospodarczej, bo to pomogło w niwelowaniu zaszłosci historycznych na linii GER- FRA i GER-POL.
----
Tekst długi, ale nie ma tam raczej niczego odkrywczego, ale ważny kontekst czasowo sytuacyjny w jakim się ukazuje no i to, że wypuszczaja to ludzie związani z Amerykanami.
W sumie to niemal to samo co analityczne teksty na temat historycznych sporów polsko ukraińskich.
Trudno się z tym niezgodzić - pełne zadowolenie polskiej strony w kwestiach historycznych jest niemożliwe zarówno ze strony RUS jak i UA. W przeciwnym kierunku właściwie też chociaż moim zdaniem Polska ma jednak pewne możliwości aby gestami Rosjan udobruchać.
W linku trzeba usunąć przerwę przed ru w adresie - musiałem dać spację bo Wykop blokuje strony z rosyjskiej domeny
https://carnegie. ru/2021/07/22/ru-pub-85018
#rosja #neuropa #4konserwy #geopolityka
#rosyjskiemediaopolsce
@szurszur: w sumie jak sami Rosjanie coś takiego proponują to i tak lepiej niż by do nas próbowali czołgami wjechać
@Kaczypawlak: To "proponują" Amerykanie a Rosjanie będą czekać na nasz ruch.
@willard: Niemcy się z nimi dogadują, a czemu my jakoś nie możemy? Finowie też sobie z nimi radzą.
@Kaczypawlak: Mocne słowa xd
A tak w ramach koncertu życzeń to marzę sobie o jakiś fajnych zakupach w Rosji, Mi-17 z pakietem logistycznym to byłby dobry deal.
@willard: Dopiero co je kupowaliśmy na zastępstwo tych co zostawały w Iraku i Afganistanie, bo nie opłacało się ich targać z powrotem( ͡° ͜ʖ ͡°)
@willard: my nie mamy marynarki wojennej, lotnictwo leży, broń pancerna leży, wojska zmechanizowane dalej na BWP 1, od 2016 roku zmodernizowaliśmy aż 16 leopardów (tych starszych), program Narew leży¯\_(ツ)_/¯
@willard: Te Mi to jeszcze z 10 lat nam posłużą
@Kaczypawlak: Te Mi-8 co mamy też? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja rozumiem wydłużanie resursu ale to jest igranie z życiem użytkowników.
@willard: i o dziwo tam jest lepiej niż w innych częściach armii
@willard: To już nam MiG-i spadały oraz jedyny okręty podwodny jaki mamy daje