Wpis z mikrobloga

Mireczki jak z dostępnością miejsc w restauracji Pueblo #gdansk?
Duży tam tłok zazwyczaj? Kawałek mam od swojego hotelu i ślinka cieknie na widok zdjęć i menu, ale jak mają mi powiedzieć przy wejściu, że nie ma miejsc to szkoda mojego czasu.
Drugie pytanie odnośnie tego miejsca, czy ktoś to zamawiał co zapodałem w linku? Bardziej to jest zestaw dla jednej osoby czy dla dwóch?

https://m.facebook.com/pueblo.gdansk/photos/a.971224362912371/4248972731804168/?type=3&source=54

Ewentualnie jest odbiór osobisty, polecicie jakieś miejsce niedaleko tej restauracji aby w spokoju zjeść póki ciepłe? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 19
  • Odpowiedz
@JohnWesleyHardin: Zestaw na zdjęciu jest dla dwoch osób, bardzo podstawowy ale jest spoko. Co do dostępności to możesz spróbować zarezerwować telefonicznie, nie wiem czy w wakacje to obowiązuje bo zawsze maja tłok. Tego zestawu raczej nie zapakuja Ci na wynos bo musieliby dać z 5 pudełek xD podawane jest na podgrzewaczu
  • Odpowiedz
  • 0
@Tang0

Nie no pakują na wynos, nawet mnie nie strasz ( ͡º ͜ʖ͡º) tutaj zdj podglądowe i widać że wszystko na plastikowych tackach, kwestia tego że estetycznie gorzej to troszkę wygląda niż na podgrzewaczu. W Poznaniu regularnie zamawiam z odbiorem osobistym z The Mexican (mają też swój punkt w Trójmieście) i kilka opakowań plastikowych na wynos dla jednego dania to norma. Ale ja wolę jeść na
J.....n - @Tang0

Nie no pakują na wynos, nawet mnie nie strasz ( ͡º ͜ʖ͡º) tutaj zdj...

źródło: comment_16270401572VMuVtCHieoMRmx2fi7n4T.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Tang0

Jak jesteś z Gdańska to może wiesz gdzie zjem w razie czego niedaleko Puelbo w fajnym plenerze gdyby nie było tam miejsca? Z swojego hotelu mam 3km do tej knajpy

@Pshybysz Kolejka po odbiór czy do stolika?
  • Odpowiedz
@JohnWesleyHardin: Na ul. Stara stocznia 2 masz fajne ławeczki z widokiem na Motławę i duża cześć wyspy, około 5 min pieszo od Pueblo. Zaraz obok żabki, ale nie wiem czy chodzi Ci o taki miejski plener czy coś bliżej natury
  • Odpowiedz
  • 0
@yoyebie

Wygoglowałem sobie tą pizzerie i wygląda smakowicie, napewno odwiedzę bo będę tutaj jeszcze kilka dni i dam znać jak było. Duzy plus za grube ciasto, nie kumam tej mody na cienkie i tysiąc składników, byleby było instagramowo. Chociaż widzę, że dość tradycyjne podejście mają i sami piszą, że nie każdemu może przypaść do gustu konsystencja ciasta i sposób podania. Ja w to wchodzę ( ͡º ͜ʖ͡º
  • Odpowiedz
@JohnWesleyHardin: Nie mają grubego ciasta - jest to napoletana więc gruby jest tylko rant, ale samo ciasto jest cienkie. Ale nawet jeśli nie lubisz pizzy na cienkim cieście, to moim zdaniem warto spróbować - jest super pyszna (mają też pyszne lemoniady / drinki)
  • Odpowiedz
  • 0
@Tang0

Spoko też było to, że na każdym stoliku była pasta z mielonych papryczek chili Chipotle w słodkim sosie adobo - wędzona papryka jalapeno. Lepszy do zestawu niż te podane z nim. Chociaż śmietana przydała się do papryczek jalapeno w panierce i roztopionym serem ( ͡º ͜ʖ͡º)

A oni mają tylko jedną lemoniadę? Czy zmieniają, że piszesz że zawsze mają spoko? W sumie to był u
  • Odpowiedz