Aktywne Wpisy
WielkiNos +217
To zdjęcie przedstawia mężczyznę znajdującego się za barierką mostu w północnej części Londynu. Mężczyzna chciał popełnić samobójstwo jednak w momencie kiedy miał skoczyć zauważyli go przypadkowi przechodnie. Od razu rzucili się na pomoc człowiekowi łapiąc go za nogi, ubranie, głowę. Kilka osób przytrzymywało mężczyznę przez ponad godzinę do czasu przyjazdu pomocy. Spójrzmy na te silne uściski, determinację, współczucie i bezinteresowność ludzkiej pomocy dla całkowicie obcego człowieka.
#samobojstwo #ciekawostki #londyn
#samobojstwo #ciekawostki #londyn
WielkiNos +202
Nie wiem po co lewactwo walczy o aborcję jak niedługo tak obrzydzą ludziom seks, że ci go nie będą chcieli w ogóle uprawiać. Okazuje się, że nawet założenie dla faceta bielizny erotycznej, która służy tylko do seksu, bo raczej nikt na co dzień nie chodzi w majtkach z dziurą w kroku, nie jest wyrażeniem zgody na seks. Niedługo ludzie będą podpisywać umowę na stosunek w 2 egzemplarzach po jednym dla każdej ze
Siedzę na kilku grupach samochodowych na facebooku (VW Golf 4, Skoda Rapid, Dacia Duster). Sam jeżdżę obecnie golfem z pancernym 1,9 TDI. Na sam silnik złego słowa nie powiem, bo przez 6 lat użytkowania jedynie co w nim robiłem to regularna wymiana oleju. Natomiast cała reszta ze względu na pełnoletność samochodu to już inna sprawa. Gdzieniegdzie pojawiająca się ruda i próba jej eliminowania wygląda niczym walka z wiatrakami. Do tego dochodzą elementy, które z racji wieku po prostu kończą swój żywot- może i niezbyt drogie w naprawach, ale biorąc pod uwagę fakt, że wszystkie naprawy dokonuje mechanik i ich ilość to wychodzi, że w ciągu roku „inwestuję” w samochód więcej niż jest warty. Na początku jak wymieniałem droższe rzeczy to było przekonanie „nie zmieniam, bo wiem co już wymieniłem i jestem pewny auta”, jednak po kilku latach jak podliczyłem to wyszło, że władowałem w trupa prawie 20tys zł i nadal kolejne rzeczy się sypią.
Zapadła decyzja- w dupie z tym szrotem, co z tego, że silnik dobry skoro cała reszta ma już dość. Decyzja to zmiana na coś nowego.
I tutaj jedna rzecz mnie zastanawia. Napisałem na grupie golfa, że zmieniam na coś innego (młodszego o 15 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) z silnikiem np. 1,2TSi, 1,0 itp. i czy ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi jednostkami. Z wszystkich komentarzy 99% to opinie typu „ litra to można z kolegą wypić”, „po 5 latach samochód na złom”, „samochody bez duszy” itp. Ogólnie praktycznie wszystkie komentarze były negatywnie nastawione do „nowej” motoryzacji.
Napisałem dokładnie takie samo pytanie na grupie Skody. Około 80% komentarzy opisywało, że np. w tsi lepiej brać silnik na pasku, a nie na łańcuchu, komentarze o dobrej dynamice jak na taką pojemność, opisy o niskim spalaniu itp. Były również negatywne komentarze od osób, które oczekiwały mercedesa w cenie skody. Napisałem też jakie odpowiedni dostałem na grupie golfa i większość komentujących stwierdziła, że właścicieli golfów itp. najzwyczajniej nie stać na nowe samochody i za wszelką cenę doszukują się problemów, mimo że nigdy nie mieli kontaktu z nowymi samochodami i, że zmienią zdanie jak te silniki znajda się w ich zasięgu finansowym.
Co o tym sądzicie? Kto według Was ma rację?
Opcja 1- właściciele 15-20 letnich aut, które miały już 10 właścicieli twierdzący, że stary diesel posiada duszę XD i lepsze 15 letnie skórzane fotele niż nowe szmaciane?
Opcja 2- właściciele nowych/kilkuletnich samochodów, których nie interesuje to co się będzie działo z samochodem za 10 lat, bo po 5 i tak zmienią na kolejny nowy, a stary kupi któryś z golfiarzy i będzie narzekał?
#samochody #motoryzacja #pytanie
@damianos19938: racja leży po środku
Ogółem spoko auta. Chciałem bekę z ojca skręcić, że kupił plastikową kosiarkę, a finalnie nawet spodobała mi się ta skoda.
@damianos19938:
nic
rację mam ja- nie dorabiaj teorii do posiadania pojazdu, jeździj tym czym chcesz i co ci odpowiada
możesz nawet jeździć różowym Brabusem albo fioletowym Fiatem- wisi mi to, ważne że Tobie odpowiada
Oczywiście, że opcja 2.
@damianos19938: No, a za 10 lat sobie takiego kupią i wtedy te 2030 będą bez duszy. Wieczny życia krąg :P
Jaki Ci wyszedł koszt kilometra uwzględniając wszystkie koszty utrzymania tego auta?
@damianos19938:
bo ludzie to egoiści i debile z poczuciem wyższości bo coś posiadają lub nie ¯\_(ツ)_/¯
@damianos19938: szukam gruza na dojazdy do pracy, na jednej z takich grup zostałem zjedzony bo na codzień jeżdżę autem premium, ze taka corsa B bez wspomagania, klimy, elektrycznych lusterek itd świetnie nadaje się jako auto do jeżdżenia codziennego i ze z tymi drogimi autami z bajerami to wymysły dla snobów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do tej pory każda wzmianka na fb czy jakimś forum o silniku jakimś takim 1.0 czy w okolicy to zawsze ktoś napisze, że 150tys i śmietnik.