Aktywne Wpisy
nekoenjoyer +38
Jak często myślicie o imperium rzymskim?
Widzicie przegrywy ? Żaden wzrost, morda, silna linia szczęki, 15k i własne mieszkanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Just zaangażuj się i podejmuj męskie decyzję bro
( ͡º ͜ʖ͡º) ... oraz daj trochę zaufania i czasu ¯\(ツ)/¯
#zwiazki #przegryw #randki #podrywajzwykopem
Just zaangażuj się i podejmuj męskie decyzję bro
( ͡º ͜ʖ͡º) ... oraz daj trochę zaufania i czasu ¯\(ツ)/¯
#zwiazki #przegryw #randki #podrywajzwykopem
Grafika w tej grze jest po prostu FE-NO-ME-NAL-NA. Absolutna topka. Klimat, jaki budują poszczególne światy - epicki, a już zwłaszcza walki z poszczególnymi bossami. Jedyny poważniejszy 'zarzut' jaki mam to średnia (jak na tak świetną grę) ścieżka dźwiękowa. Lokacje mimo, że są bardzo klimatyczne na pewno by tylko zyskały gdyby w tle przygrywała muzyka lepiej budująca atmosferę, momentami jest ona niestety niezauważalna i monotonna, nie buduje żadnego napięcia. Mówię to jednak przechodząc do tej gry prosto po FF XV (gdzie wg mnie muzyka była akurat genialna) - więc możliwe, że jestem nazbyt krytyczny właśnie przez pryzmat ogrywanego wcześniej Finala.
Ogólnie była to moja pierwsza gra z gatunku soulslike w życiu i mogę z czystym sercem polecić ją każdemu posiadaczowi PS5. Fakt - mimo wszystko jest to gra specyficzna (jak to soulsy) i niejedna osoba się od niej pewnie odbije - mało w niej fabuły, mało podpowiedzi, większość trzeba ogarniać samemu, a główny 'sens' gry to przemierzanie kolejnych to lokacji i zabijanie potworków. Przemierzanie kolejnych to lokacji i zabijanie potworków w tak dopieszczonej graficznie i klimatycznie grze sprawia jednak niesamowitą frajdę i potrafi wciągnąć na dłuuugie godziny. Demonom warto dać szansę, zwłaszcza że nie mają one jakiegoś strasznie wysokiego progu wejścia i nie odpychają już na start (jak to potrafi być w przypadku Bloodborne'a). Nie takie "soulsy" straszne jak je malują. :)
Ocena końcowa: 9/10
PS. Każdy kto nazywa tą grę "nędznym rimejkiem" lub "remasterem gry z 2009 XD" powinien #!$%@?ąć z rozpędu koziołka w ścianę. Tak tą grę nazwą chyba tylko ameby, które nie miały okazji jej sprawdzić. Z pozdrowieniami między innymi dla Pana, którego nick rymuje się ze słowem koalicjant. :)
#ps5