Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#ramen #anime #restauracja #kuchnia
Byliśmy ze znajomymi w sobotę pierwszy raz w życiu na ramenie - w renomowanej knajpie w #krakow a nie jakaś buda.
Talerz zupy 37 zł.
Zawsze chcieliśmy tego spróbować.
No i tutaj pytanie, czy my mamy jakieś #!$%@? podniebienia czy to faktycznie smakuje jak gówno.
Jak bym miał opisać smak:
- zupa/bulion zrobiona z rozwodnionego sosu pieczeniowego, sosu sojowego.
- to specyficzne jajko - smakuje jak gówno - jakbyście ugotowali jajo na twardo i na całą noc zostawili w szklance z osoloną wodą, octem i toną przyprawy "magi"
- te papierki glony - smakują jak papier do dupy o smaku trawy - zresztą jak to żułem to ciągało mnie na wymioty.
- ser tofu - smakuje jak tania imitacja sera feta tylko że słodko - kwaśna
- jakieś grzyby szitake czy coś - smakowały jak taka rozwodniona gąbka do naczyń - tak samo jak wziąłem do ust to nie wiem czy robiłem loda "staremu" czy co.
- plastry wieprzowiny - hmm może okej w smaku, ale konsystencja taka, jak wargi sromowe jakieś starej baby. Ja bym to mięso wrzucił na 3 minuty na grila
Jedyne co w tej zupie było zjadliwe to:
- kukurydza
- zielona cebula
- makaron
Jak by mi zawiązali opaskę na oczach i miałbym to jeść na ślepy to bym powiedział, że dali mi do zjedzenia wymiociny.
Nie wiem czy mamy zbyt polackie korzenie na to żarcie, ale sushi w tej restauracji nam podchodziło a ten ramen to najgorzej wydane 40 zł w moim życiu.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60f443be072fc8000a3ae693
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 14
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@AnonimoweMirkoWyznania:

Nie rozwiąże twoich problemów z ramenem, ale szanuje za bycie takim wykwintnym smakoszem - w szczególności urzekla mnie degustacja warg sromowych starej baby. Czujesz różnice między baba 60+, 70+ i 80+? To ważne
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: bo żeś zjadł gówniany ramen po zawyżonej cenie na fali popularności?

Trzeba wiedzieć jak to wszystko przyrządzić, sam też robię i smakuje na 70% jak w najlepszej knajpie.
Nie jestem hipsterem, jadłem ramen w paru dobrych knajpach (również za granicą) i prawie zawsze mi smakował.

Prawie zawsze. Raz trafiłem do rameniarni w Warszawie, takiej wege - hipsterskiej i dostałem ramen który smakował jak gorący kubek zrobiony na poczekaniu. Wodnisty, bez smaku, zrobiony na #!$%@?, 28 zł
  • Odpowiedz