Wpis z mikrobloga

Jaką mokrą karmę dla kotów sterylizowanych polecacie? Jest coś wartego uwagi w zooplusie czy szukać nowego sklepu?

Weterynarz powiedział, że kotek lekko za gruby ( ͡° ʖ̯ ͡°) i żeby go przerzucić na karmy dla sterylizowanych.
#koty
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MiracleAligner: Z mokrych to Feringa, Cosma, MAC´s, Dolina Noteci albo Kitty Premium (czarne puszki, dostępna w Biedrze). Nie szukaj stricte dla sterylizowanych, bo to chwyt marketingowy. Dawaj mniej ale dobrej jakościowo karmy.
  • Odpowiedz
@szukajek: dlatego pytam, jaka jest dobra. dawno temu karmiłam karmą dla sterylizowanych, ale przestałam, bo też słyszałam, że karma jak karma. obecnie kotek dostaje mielonki z Feringi, ale wetka powiedziała, że ma otłuszczone narządy i żeby jej karmę zamienić na taką dla sterylizowanych to będzie mniej jeść przez składniki w niej zawarte.
  • Odpowiedz
@MiracleAligner: To dawaj mu mniej aby zjadał wszystko i dawaj mu częściej, ja swojemu nakładam 2 łyżeczki mokrej karmy co 3-4h wychodzi jakieś 5 razy dziennie i tak tym sposobem zjada cała puszkę 200g dziennie

Ze swojej strony polecam Gussto.
  • Odpowiedz
@MiracleAligner: No problemo. Właściwie nie wiem jak wybrać karmę po niższej zawartości tłuszczu, więc tylko to mi przychodzi do głowy. Swojemu czasami też w wodzie gotuje trochę p----i z kurczaka i szatkuje nożem na małe kawałki. Może mniej tłuszczu w takim kuraku ze sklepu.
  • Odpowiedz