Aktywne Wpisy
Treda +148
salcefrytki +314
potenżny Konfederata to nie jakaś #!$%@? jak te zniewieściałe lewaki
#bekazkonfederacji #konfederacja #polityka
#bekazkonfederacji #konfederacja #polityka
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Pracuje już 5 dzień na produkcji i mogę śmiało przyznać, że mam okazję poraz pierwszy zetknąć się z bliska z tymi wszystkimi sebixami, o których czytałem na wykopie. Wielu osobą przez stereotypy nawet nie przychodzi do głowy, że są to tacy sami ludzie jak Ty czy ja.
Pierwszego dnia kiedy rzucono mnie na gorącą wodę po 15 minutowym szkoleniu nie wiedziałem co robić, brygadzista sobie poszedł, a ja zostałem sam próbując wykonywać swoją robotę najlepiej jak potrafiłem. Było ciężko - w końcu był to pierwszy dzień. Widząc moje zakłopotanie podszedł do mnie sebix, który bezinteresownie pokazał mi kilka technik usprawniających moją pracę.
Każdego następnego dnia poznawałem coraz więcej osób (w tym tych mitycznych sebixów).
I powiem wam, że takiemu sebixowi prędzej do przegrywa niż do króla i postrachu osiedla.
Wielu z nich nie jest w żadnym związku, ich perspektywy zawodowe kończą się na produkcjach lub magazynach, a nawet są tacy, którzy nie posiadają prawa jazdy.
Mogę wam przybliżyć nawet pewną historię jednego z nich. Pracował w Niemczech przez 10 lat, jego żona siedziała w Polsce (a raczej leżała i pachniała) wydając jego wypłaty na drogie ciuchy, ubrania itd., gdy znudziło się jej kupowanie cacek, zażyczyła sobie, żeby jej mąż wrócił do Polski, ale gdy okazało się, że tutaj zarabia 4 razy mniej i już nie jest w stanie spełniać jej zachcianek, to kopnęła go w dupę dla innego gościa :(
Takich smutnych historii nasłuchałem się multum.
#pracbaza #produkcja #patologiazewsi
@MagicznyKarolek: Jedno drugiego nie wyklucza. Są przegrywami w pracy, w życiu rodzinnym itp. a swoją frustrację wyładowują bijąc słabszych od siebie np. na dyskotece. Nie mniej jednak liczą się dla nich dwie rzeczy: chęć dominacji na słabszym + "szacunek ludzi ulicy" (czytaj: strach). Ja na twoim miejscu nie bratałbym się z sebixami - oni mogą być
Nie wszyscy, ale większość podpada pod ten sam schemat - bieda, zakończenie edukacji na szkole podstawowej, agresja, problemy z prawem, narkotyki, alkohol, FAS, niski iloraz inteligencji, itd.
Istnieje możliwość, że przeciętny sebix np. w wieku 35 lat obudzi się, zrobi maturę i nikomu nie będzie wadził, ale to są jednostki. Środowisko w jakim się wychowujemy ma olbrzymi wpływ na nasze postawy i zachowania społeczne. W