Aktywne Wpisy
again_and_again +648
mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siema. Szybka piłka. Remontuję mieszkanie developerskie, które kupiłem sam 2 lata temu na etapie dziury w ziemi. Będę mieszkał z dziewczyną, która oczywiście nie partycypuje w kosztach raty itd, co jest dla mnie zrozumiałe.
Niezrozumiałe dla mnie jest to, że ona nie chce partycypować w żadnych kosztach związanych z remontem. Zakup mebli, agd, paneli. Mówi że nie będzie dopłacać do mojego mieszkania i to dla mnie jest OK, ale
Siema. Szybka piłka. Remontuję mieszkanie developerskie, które kupiłem sam 2 lata temu na etapie dziury w ziemi. Będę mieszkał z dziewczyną, która oczywiście nie partycypuje w kosztach raty itd, co jest dla mnie zrozumiałe.
Niezrozumiałe dla mnie jest to, że ona nie chce partycypować w żadnych kosztach związanych z remontem. Zakup mebli, agd, paneli. Mówi że nie będzie dopłacać do mojego mieszkania i to dla mnie jest OK, ale
Co więcej, należy się umówić. Urzędnik posiada interwał 30 min. Czyli umówisz się, przyjdziesz i załatwisz sprawę w 5 min? Świetnie, pani biurwa ma 25 minut na kawusię.
Chcesz załatwić coś w więcej niż jedną osobę (ja akurat z bratem - sprawa spadku) i chcecie przyjść razem? No absolutnie, #!$%@?, wykluczone, ale już pani biurwa rezerwuje dwie trzydziestominutowe wizyty.
Możesz oczywiście skorzystać też ze śmietni... przepraszam, SKRZYNKI przy wejściu. Wrzuć swoje pismo. Nie dostaniesz potwierdzenia przyjęcia, ani informacji czy nie masz błędów. Ale nie pękaj - za 5 lat skarbówka wylistuje ci każdy błąd i dowali podatkiem z odsetkami. Ewentualnie powie "nie mamy pańskiego pisma i co nam pan zrobisz?"
#podatki #polska #urzadskarbowy #podludzie #biurwy
Tak, znam taką sytuację
@Seraphiel: Paaanie, ja w tym gównie lawiruje już 30 lat. Nic mnie nie zaskoczy (-‸ლ)