Wpis z mikrobloga

Myślę, że mogę już wyjść z ukrycia, bo "zaszczepionych" już wkrótce będzie połowa Polaków, a tyle wystarczy rządowi do kontroli społeczeństwa. Tak, przyznaje się, byłem i jestem opłacany by szerzyć jak to nazywacie "propagandę covidową". Ten wpis to trochę taka spowiedź, a trochę poszukiwanie osób takich jak ja.

Na pewno jest nas więcej, ale ile dokładnie - nie wiem. Może @Khaine będzie miał jakieś dane. W całej Polsce podejrzewam, że dziesiątki tysięcy, może więcej. Za wpisy w Internecie dostaję średnio jakieś 2k pln, za działalność w terenie jest drugie tyle. Niby nie jest to dużo, ale to nie praca na pełen etat a raczej taki dodatek, można oprócz tego normalnie pracować, a nawet jest to wskazane (by szczerzyć informacje w środowisku pracy). Można za tę kasę na fajne wakacje pojechać.

Od razu wyjaśniam - nie jest to projekt wyłącznie naszego rządu, więc nie wińcie PiSu - oni tylko wykonują polecenia. Projekt jest unijny (jak bardzo PiS stara się być na pozór antyunijny, a jednak wykonuje rozkazy z Brukseli). No dobra, ale o co w tym wszystkim chodzi?

Otóż każda szczepionka zawiera identyfikator, coś jak PESEL oraz lokalizator łapiący sygnały z sieci. Dzięki programowi rząd ma pełen dostęp do informacji o każdym zaszczepionym. Jeśli taka osoba popełni przestępstwo - namierzenie jej staje się bezproblemowe. Myślę, że to pozytywny aspekt akcji, w końcu jeśli ktoś nie jest przestępca, to nie ma się czego bać.

Bardziej mnie niepokoi, że do produkcji szczepionki użyto nie do końca przebadanych elementów (a może właśnie dobrze przebadanych i taki był cel - nie wiem, a nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych), które wpływają na płodność - a raczej bezpłodność. W ciągu najbliższych lat jest spodziewany duży spadek dzietności. Ludzie z małych miast i ze wsi chyba jakoś to podświadomie wyczuwają, bo nie chcą się szczepić. Dotyczy to zwłaszcza beneficjentów 500+. Ma to dobre i złe strony.

Z jednej strony społeczeństwo w przyszłości będzie mniej ufne i może nie da się już tak zagonić do rogu jak stado zwierząt, ale z drugiej strony będzie to społeczeństwo konserwatywne, więc taki PiS to porządzi długie lata, a może nawet stery przejmie Konfederacja czy jacyś inni Narodowcy (tego się trochę obawiam).

Program informacyjny pomału będzie się kończył, więc nawet jak mnie teraz wyleją, to ja już swoje zarobiłem.

#koronawirus #covid19 #antyszczepionkowcy
  • 6