Wpis z mikrobloga

Ostatnio staram się wdrożyć zmiany w swoim życiu, chciałabym coś zmienić również na stopie towarzyskiej.

Ponad pół roku temu przeprowadziłam się do Krakowa. Niebieski tu żyje, ma pracę i życie. Wcześniej mieszkałam w Rzeszowie, którego szczerze nienawidzę, więc bardzo mnie ta zmiana środowiska uszczęśliwiła.

Mam tu w Krakowie kilka znajomych osób, ale głównie siedzę z niebieskim. Nie, że mi to jakoś przeszkadza, ale chciałabym po prostu czasem pogadać z kimś innym, nowym w moim życiu . I teraz pojawia się pytanie: ale z kim?

Ja wiem, ze to może głupie ale z osoby bardzo otwartej zrobiłam się typowym domatorem i zdystansowałam się do ludzi.

Gdzie się teraz poznaje inne osoby? W pracy obecnie mam dwóch kolegów i nawet mi nie przychodzi do głowy gdzie mogłabym kogoś spotkać. Imprezy odpadają, bo nie czuje się tam komfortowo plus dziwnie bym się czuła tam sama.

Boje się, że dalsza taka izolacja poskutkuje tym, że zamienię się w jakiegoś dzikusa, a tego nie chcę ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#pytanie i chyba #zwiazki
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sadderdaze: aplikacja meet up pomogła mi w znalezieniu znajomych o podobnych upodobaniach. Problemem jest tylko druga połówka która często chce ciebie dla siebie samego i później rodzą się jakieś chore spekulacje o zdradzie eh :p
  • Odpowiedz
@smacznyy: Moje hobby to czytanie i ostatnio szydełkowanie. Nie wiem czy przy tym mozna znaleźć znajomych. Ale w sumie może są jakieś złoty fanów szydełkowania. Na pewno jest impreza fanów mojej ulubionej serii książek, wiec może tam się wybiorę
  • Odpowiedz
@Sadderdaze: Mnie możesz poznać, jestem 30-letnią Mirabelką też pochodzę z Rzeszowa i siedzę z niebieskim w Krakowie, możemy iść na planszówki albo wypożyczyć rolki i pojeździć (chociaż się boję, że się wywalę).
  • Odpowiedz
@Sadderdaze: Aha no to jak mi nie wierzysz to szkoda, będę dalej siedzieć sama ( ͡° ʖ̯ ͡°) Chociaż spotkałam się już tu z jednym wykopkiem ale fajnie byłoby mieć koleżankę bo to jednak inne tematy do rozmowy.
  • Odpowiedz