Wpis z mikrobloga

@luststrings: Informacja od Jacka jest taka, że pod koniec lipca na stronę wleci pierwsza część nowej dostawy, w połowie sierpnia druga.
Triglav z kolei szyje na bieżąco, na stronie podają daty dostępności poszczególnych uprzęży, zazwyczaj co tydzień wpada nowa partia.
  • Odpowiedz
@dymel: Oczywiście, projektant i właściciel firmy jest Polakiem, firma jest zarejestrowana w Polsce, w Polsce płaci podatki, materiały są certyfikowane, kontrola jakości na wysokim poziomie. Cała masa polskich firm tak działa, nikt tego nie ukrywa.
Z mojego punktu widzenia, jeśli firma pochodzi z Polski i działa na polskim rynku, a produkty projektuje Polak to tak - są to polskie produkty. Zresztą cordury i hypalonu i tak się u nas w kraju
  • Odpowiedz
@Afrati: dla mnie ma to znaczenie głównie z powodu tego że wyprzedane są do przodu i w razie ewentualnej gwarancji będzie trzeba sporo poczekać.
  • Odpowiedz
@tomek_27: To nie MTB, tylko prosty cross z niedużym amorem i wsadzoną większą oponą. Kondycji nie mam wcale jakiejś wybitnej, ale razem z kumplami preferujemy jazdę raczej po #!$%@?, gdzie każda opona poniżej 2" to festiwal #!$%@?, a i odcinki bardziej techniczne się przytrafiają, gdzie baranek byłby raczej kłopotem, niż wygodą.
  • Odpowiedz
@dymel: Aż zapytałem Jacka o politykę gwarancyjną. Pomimo niedostępnych w sprzedaży toreb JackPack ma żelazną rezerwę "na wymianę", a wszystkie naprawy niewymagające wymiany całej torby są realizowane przez sprawdzony zakład praktycznie od ręki. Znam Jacka bardzo dobrze, nie ma powodu, żeby wątpić w prawdziwość jego słów.
  • Odpowiedz
@Afrati: o, dzięki!

może mi podpowiesz przy okazji ( ͡° ʖ̯ ͡°)
mam rower jak na obrazku, marin bobcat 4

powolutku chcę sobie kupować torby żeby kiedyś w końcu wyruszyć rowerem na bushcraft
aktualnie na tył zamontowany mam fotelik dla dzieciaka i na chwilę obecną potrzebuje jakiejś torby żeby mieć gdzie wsadzić jakieś picie czy jedzenie dla młodego
od czego byś zaczął?

kierownica? widelec? rama? podsiodłowa odpada
mrOlii - @Afrati: o, dzięki!

może mi podpowiesz przy okazji ( ͡° ʖ̯ ͡°)
mam rower...

źródło: comment_1625735108CSodK44PUmTBltdIRRW4Rh.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@mrOlii: Zacząłbym zdecydowanie od torby w ramę. W zasadzie swojej nie zdejmuję nawet do codziennej jazdy dookoła komina. Na dłuższych wyjazdach pakuję w nią wszystkie ciężkie duperele (gaz, napoje dodatkowe, duperele do łatwego wyjęcia, cięższe żarcie).
Wielkim plusem torby w ramie jest to, że w zasadzie nie czujesz, żeby jakkolwiek wpływała na prowadzenie roweru, bo nie zmienia środka ciężkości.
Jedyny problem, jaki potencjalnie u Ciebi widzę to możliwa konieczność szycia na
  • Odpowiedz