Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
W tym roku koncze 20 lat i nie wiem co chce robic w zyciu. Aktualnie studiuje filologie angielska, na ktora generalnie poszedlem "bo bylem dobry z angola w licbazie", wyszlo tak ze tylko sie tu mecze i prawdopodobnie rzuce to i bede chcial zaczac cos nowego od pazdziernika. Kompletnie nie mam pojecia czego sie uczyc, co da mi prace. Boje sie zainwestowac w nauke czegos mase czasu, zeby potem okazalo sie ze nic z tego nie mam. Nie mam duzych wymagan, nie musze zarabiac 15k, chcialbym miec spokojna prace biurowa za te powiedzmy 5k+, co musze umiec/jakie miec studia zeby miec pewnosc zeby cos takiego dostac? Tak jak wspomnialem, jedyne co tak naprawde dobrze umiem po szkole to ten angielski. Moze pojsc w jakis inny jezyk, myslalem o norweskim z perspektywa na emigracje, ale to tez pasowaloby miec jakis zawod/umiejetnosci bo nie chcialbym skonczyc na magazynie tyle ze za granica. Standardowe pytanie, czy isc w to slynne IT? Jak tak to w co konkretnie? Zaznaczam ze nie zalezy mi na ogromnych zarobkach, tylko na zdobyciu umiejetnosci ktore pozwola na normalna prace biurowa w godzinach dziennych. Problem jest taki ze nie mam na ten temat zadnej wiedzy i nie wiem nawet od czego zaczac, moja umiejetnosci koncza sie na podstawowych funkcjach w excelu jak np vlookup albo xlookup. Z gory dziekuje za kazda porade

#pracbaza #studbaza

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60e39425c52352000b0bf76f
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: Z dobrym angolem idziesz do jakiegos call center. Tam cie naucza bo pierwsza linia wsparcia dziala na predefiniowanych skryptach. Potem jesli robota ci sie pododba i masz do tego dryg uczysz sie sam i jedziesz na druga linie czy jakiegos teamleada czy startujesz na admina jakiejs technologii (a masz duzo do wyboru).
Alternatywnie obczajasz jakies duze korpo typu atos capgemini ibm/kyndryl i szukasz programow dla swiezakow. Jesli masz dobry
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: jak byś skończył licencjat z angielskiego to nic Ci się nie stanie, możesz dorzucić do tego drugi język - np. niemiecki, norweski, czeski, etc etc. Ze znajomością języków można się podjąć naprawdę wielu różnych prac, które będą te 5k+ PLN jak sobie wymarzyłeś.
  • Odpowiedz