Wpis z mikrobloga

@OrestesGaolin:

Jestem w trakcie budowy stacji orbitalnej z przeznaczeniem do tankowania duzych statków - takich, które przewiozą moduły kolejnych stacji na orbity dalszych planet. Trochę mi się już przycina gra jak jestem w trakcie dokowania kolejnych modułów :)

Nie wiesz, czy da się jakoś rozwiązać ten problem, czy ten typ po prostu tak ma?
  • Odpowiedz
@jack-lumberjack: Niestety na razie optymalizacja leży. Oszczędzaj na częściach, ja np. w swojej stacji nie mam ani jednego silnika i zbiornika rcs, żadnych strutów, zbędnych części, jakichś drabinek itp. - na razie to co widać na gifie ma kolo 120 partów i praktycznie się nie zacina. Liczy się też wysokie taktowanie procka (nawet na jednym rdzeniu, bo na razie wielu nie obsługuje) i co najmniej 3-4GB RAM. Warto też zmniejszyć
  • Odpowiedz
@OrestesGaolin: nie pocieszyłeś mnie :) moja stacja ma około 400 części... a i tak już ją odchodziłem. Myślisz, że latające w odległości kilku km od stacji śmieci (jakieś zbiorniki czy moduły bez zasilania) moga mieć znaczenie?

(Jeśli chodzi o sprzęt, to nie jest najgorszy... Core i5-2500k @3.3GHz/16GB RAM/ grafika ATI 7770@2GB... i tnie...)
  • Odpowiedz