Wpis z mikrobloga

@wielki_fan21: To dobry pomysł póki masz mleko pod nosem. Za doskonały pomysł uważają go głównie ci, którzy mają poniżej 30 lat. Później w ogromnej większości zmieniają zdanie. Jest to kolejny "dobry pomysł" popularny wśród "dzieciaków".
@wielki_fan21: Nie. Nie mam ochoty na tą dyskusję. Nigdy nie wesprę żadnego pomysłu podwyższania wieku emerytalnego i mam głęboko gdzieś co ktoś myśli (i mu się wydaje) na ten temat.

Problematyczne w polskich warunkach jest przede wszystkim praca nieoskładkowana. I jak słyszę bałwanów w rodzaju jakiegoś szefa związku gastronomów opowiadającego w TokFM o "OGROMNYCH" obciążeniach ZUS, wspaniałych "elastycznych" metodach zatrudnienia, to miałbym mu ochotę wprost powiedzieć, żeby pakował mandżur i wypie%dalał
@Need: Nie ma poparcia dla podnoszenia wieku emerytalnego wśród społeczeństw. I tyle. A to, jak długo chcesz i możesz pracować to już inna para kaloszy, na którą w społeczeńśtwach na zachód od Odry ciągle ogromny wpływ ma znacznie lepszy ich stan zdrowia. Co z kolei jest pochodną lepszej (i DROŻSZEJ) opieki zdrowotnej. Nic za darmow. Państwo tanie to pańśtwo z dykty.
Nie ma poparcia dla podnoszenia wieku emerytalnego wśród społeczeństw. I tyle

@motaboy:

Potrzebne źródło.

Co z kolei jest pochodną lepszej (i DROŻSZEJ) opieki zdrowotnej. Nic za darmow. Państwo tanie to pańśtwo z dykty.

@motaboy:

Nikt tutaj tego nie neguje, rzecz w tym, że samo rzucanie pieniędzy nie rozwiązuje problemu w przypadku sporej ilości nepotyzmu w państwowych spółkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wielki_fan21: ja jestem za, w szczególności dlatego, że że względu na ten idiotyczny pomysł niższego wieku emerytalnego dla kobiet, mogę być zmuszona do zakończenia pracy wcześniej niż bym chciała i potem będę zdychać z głodu, *chyba że przez następne 30-kilka lat coś się zmieni i będę miała wtedy szansę na znalezienie jakiegoś zatrudnienia*.

Obserwacje świeżo wyklutych emerytów doprowadzają mnie do absolutnego przerażenia. Należy się, i już, rok dłużej, w perspektywie jakieś