Wpis z mikrobloga

Niebawem wychodzi nowy Hitman i chciałbym sobie w niego pograć, w Batmana i GTA IV też bym poszpilał i teraz nasuwa mi sie pytanie do Was, mam PC (specyfikacja poniżej). Modernizować czy zbierać na nowego kompa? Realnie i budżetowo :)

płyta ASUS m2n mx SE, procesor: Athlon 64 5000+, grafika radeon 3650hd i 2gb RAM

Dzieki za pomoc!
  • 9
czyli mogę kupić używaną grafikę np. za 200zł, do tego używany ram za 150 i pogram bez inwestowania 1000zł w nowego kompa, si?;]
@anybetter: dzięki za pomoc ;], a jak masz chwile wolnego to możesz zasugerować jakąś używaną grafikę? Nie siedzę już w tym od paru dobrych lat i nie wiem w co celować
@nokio: Ostatnio tylko radeonami się interesowałem. Generalnie teraz na topie są serie HD: 6xxx oraz 7xxx, ale generalnie 5xxx też daje radę. No i ważne są ostatnie cyfry np : 6450 jest wolniejszy od 5750. Tak samo między serią 6 a 7, chociaż seria 7 jest o tyle ciekawa, że użyli w niej nowej, dość ciekawej architektury, czyli najnowsze tytuły będą najlepiej działać na serii 7xxx.
@relik39: Masochizm na tym procku? Ja sobie spokojnie grałem na Athlon 64 4400, niskie detale bo niskie ale grało się przyjemnie :)

@nokio: Ja mam słabszy procek (Athlon 4400), karte GeForce GT220, 2gb ramu i zarówno w batmana jak i gta4 pykałem sobie bez problemu :)