Wpis z mikrobloga

@nakolkach gdy 'czekolada' nie zawiera kakao to nie może się nazywać czekolada, bo to oszustwo. Podobnie jest z masłem. Tak więc to raczej kwestia czasu kiedy uregulują również temat podrabianych mięs.
  • Odpowiedz
@XdareckiX: nie przepadam i brzydzi mnie, lubię zrazy mojej babci czy ogólnie takie jedzonko z rodzinnych imprez, jem niektóre rybki, lubię bekon ale poza tym nie zbyt jem
Czasem jak miałam jakaś pizzę z salami bo reszta ludzi jadła to też #!$%@?łam żeby nie grymasić no ale wolę jeść bez mięsa
  • Odpowiedz
@nakolkach: Pierw mówisz że pycha bigos z udawaną kiełbasa i udawanym boczkiem smakuje jak mięsny, mniami a teraz że brzydzisz sie mięsa.

Na pewno nie smakuje jak mięsny ale być może jest smaczny. Zły kucharz z najlepszego mięsa zrobi gówno a dobry z selera majstersztyk.
  • Odpowiedz
wygoogluj BEZMIĘSNY BOCZEK


@nakolkach: Wygooglowałem i się załamałem. Jakieś 60 polskich złotych za kilogram takiej papki?

To przecież Gluten wybełtany z wodą, do tego drożdże i przecier.
  • Odpowiedz
@nakolkach: Ja mam mięsną paprykę zrobioną tylko z karkówki faszerowaną kaszą jaglaną z siekanej wołowiny z sosem pomidorowym z krwi. Smakuje jak zwykła wegańska papryka faszerowana
  • Odpowiedz
Czemu szukacie smaku miesa w bezmiesnych produktach? Bylem kiedys na poście i cieszylem sie ze warzywa sa tak fajnie intensywnie smaczne. Smaku miesa w tym nie bylo i nie bylo mi to do szczescia potrzebne. Nie rozumiem takiego podejscia. Kwestia doprawienia. Ludziom brakuje przypraw, a nie miesa/warzyw.
  • Odpowiedz