Aktywne Wpisy

Reretos +2
Jak oceniacie rynek IT od początku 2023 do teraz? Pogorszyła się sytuacja, polepszyła się? Chodzi mi przede wszystkim o rynek juniorów i midów. #programista15k #pracait
Cykmyk +583
#ukraina Jak pomyśle, ze w Czeczenii były dwie wojny obronne przeciw Rosji a teraz są dużym sojusznikiem orków, to pomyślcie co by było gdyby Ukraina padła. Została przeprowadzona taka sama czystka i propagandowe pranie mózgu. Za 15/20 lat mieli byśmy na granicy kolejnego wroga tylko o wiele wiele groźniejszego niż Czeczenia. Dlatego UA trzeba wspierać za wszelka cenę.
Nie dajmy sie dzielić.
Nie dajmy sie dzielić.

Brak oznaczenia kierunku i prądów na gałęziach z R5 i R2. Domyślać się można jak oznaczono I2.
Zwroty obiegowe oczek no niby są, ale po co?
Rozpisane prawa Kirchhoffa są nieczytelne.
@szwelx: : kierunki sa oznaczone na r5 i r2, to strzalka na zewnetrznych obrysach, dodalem legende //edit dalem stary plik
@heater: Chodzi o kierunki przepływu PRĄDU, a nie oznaczenie spadku napięcia.
Napisz mi, jak oznaczono kierunek prądu (oraz oznacznik prądu) dla gałęzi z rezystorem R2?
Przy takim chaosie, ja bym wystawił 0 punktów...
@kozi966: no pomijajac te jedno oznaczenie to winno byc ok, co wy tacy surowi jestescie, ja tam wszystko widze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
juz przepiszuje
@heater: Prąd oznacza się w gałęzi (na linii). Tak oznaczone prądy jak Ty rysujesz sugerują prądy obiegowe oczek, jak dla metody oczkowej.
No i rozpisze te równania bez skreśleń.
@kozi966: ?
@heater: aha... to przykładowo: Jakim cudem w takim razie, I3+I1=I5? Skoro według Twoich wcześniejszych rysunków I3 wpływa do węzła, I5 wpływa do węzła, a I1 z niego odpływa.