Aktywne Wpisy

Salido +1400
Minął 0. (z 66) dzień wakacji.
To już 7. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2024:
To już 7. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2024:
źródło: 1-452590_g
Pobierz
kopek +239
Kto pamieta ten super odtwarzacz tzw. "empetrójke" :) i pobieranie muzyki na kazoo lub eMule? Xd
Ja później mialem jeszcze jakąś słabą "empeczwórke " - to byl dopiero luksus xd
#gimbynieznajo #nostalgia
Ja później mialem jeszcze jakąś słabą "empeczwórke " - to byl dopiero luksus xd
#gimbynieznajo #nostalgia
źródło: FB_IMG_1751014175815
Pobierz

Niestety, niektórzy się po prostu wstydzą, marketing i tak dalej :). Ale znam temat :)
Jak kupowałem rower to bardziej miałem budget i skupiałem się czy rama jest karbonowa czy alu czy ma 11 zębatek czy mniej, ale też mnie to zastanawiało że giant na swojej stronie nie podawał a teraz podaje.
Może to jest też kwestia że ważenie to dodatkowy krok więc taniej
źródło: comment_1624453290SrBGM9RlOn11Cb6PdlSXng.jpg
Pobierzźródło: comment_1624453382NDtvcIjMVhm1LV25BErnhV.jpg
Pobierz@dymel: zdziwiłby się, przy gravelu 3kg można znaleźć w tej samej półce cenowej
@dymel: mój triban 100 za 999zł na pełnych błotnikach z pedałami jest lżejszy od fuji jari za 4.5k :)
@dymel: Mi np pół kilo nie zrobi różnicy.
Ale chciałbym wiedzieć, właśnie z ciekawości :)
@monarchista: z tym że to jest tak, że oni nie ważą rowerów, tylko sumują wagi rama + komponenty z katalogu (z tego co pamiętam). I moga się czasami jebnać, np o 300-400g :).