Wpis z mikrobloga

#dieta #keto
Czy przejście na 2 posiłki dziennie może mieć wpływ na to że zaczynam podjadać pomimo bardzo dobrego samopoczucia, oraz braku głodu i poczucia pełnego żołądka? Co się dzieje ja się pytam. Ciągnąć bardziej ideę 8h okna żywieniowego i jeść posiłki w tym czasie z przekąskami typu prażony słonecznik, czy lepiej trzymać się 2 posiłków na dobę i już nieważne o jakiej porze? I czy stałe pory bardziej spoko czy po prostu jeść jak zgłodnieję?

jestem na keto już 3 miesiące btw
  • 8
  • Odpowiedz
@bartosz325: Zazwyczaj podjadamy z nudów i odruchowo, trzeba się po prostu oduczyć. U mnie się nie sprawdziły 2 posiłki dziennie, bo nie byłam w stanie zjeść takiej porcji na jedno "posiedzenie".
  • Odpowiedz
@bartosz325: co jest dla Ciebei dobre to ja nie wiem ale pamiętaj, że nie rób czegoś na siłę, bo tak robią inni. Ja sporo eksperymentowałem zanim ustaliłem liczbę i wielkość posiłków. To tez zależy od Twoich celów. Próbuj co Ci pasuje i za jakiś czas sobie to ogarniesz.
  • Odpowiedz
@Paczelokinka: nie wiem, może po prostu na low-carb zostanę, czyli do 100g węgli a nie 30-40 jak to mi zwykle wychodzi. Po przejściu na keto moje życie zmieniło się znacznie na lepsze. Nie wiem czy kwestia przypadku, bo też zacząłem więcej biegać, ale takiej motywacji do życia do ja jeszcze nigdy nie miałem
  • Odpowiedz