Wpis z mikrobloga

Siema, macie moze jakies porady jak przezyc za granica miesiac z chorym zebem, tak, zeby nie dostac zapalenia? Czego unikac do jedzenia, czego nie pic itd / jak nie dopuscic do stanu zapalnego
Nie zdazylem pojsc do dentysty przed wyjazdem i boje sie, ze moze mnie to zlapac
#stomatologia
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Raptrax: jest szansa przezyc tak do 23 lipca? (Wtedy mam wylot) staram sie jesc druga strona no i unikam slodkich rzeczy,
A jeski chodzi o plukanie szalwia, to jak ebde to robil codziennie nawet gdy nie bedzie bolec to nie zaszkodzi?
  • Odpowiedz
@Xxmuks: nie da się przewidzieć, nie wiem też co Ci się dzieje, domyślam się, że coś Cię boli to już zapalenie miazgi jakieś jest. Jaki jest to rodzaj bólu - na ciepło/zimno, na słodkie, na nagryzanie, stały, chwilowy, nocny, tępy, kłujący, pulsujący. W każdym etapie zapalenia ból jest inny.
Płukanie szałwią, nie zaszkodzi ale niewiele pomoże.
  • Odpowiedz
@Raptrax: Aktualnie nie odczuwam duzego bólu, pojawia się może 2 razy w ciągu dnia na pare minut i prawie nic nie czuję, miałem już w marcu zapalenie w tym zębie, ale poszedłem do drogiej kliniki, gdzie uslyszalem kosmiczna kwote za kanały i zrobiła mi tam opatrunek i pozbyła się stanu zapalnego, z tym opatrunkiem było ok, bo mogłem nawet jeść po tej stronie przez długi czas, no ale teraz niedawno
  • Odpowiedz