Wpis z mikrobloga

@suqmadiq2ama:
Ty to w ogóle oglądałeś? xD Przecież tutaj nie ma słowa o instynkcie macierzyńskim z puntu widzenia posiadania dziecka lub nie, tylko chodzi o kwestię zajmowania się nim przez matkę/ojca. Generalnie babka ma pełną rację tutaj, że oboje rodziców powinni się po równo zajmować dzieckiem, bo przecież oboje go chcieli. Jednak związku z #childfree i #antynatalizm to nie ma żadnego, bo nie jest tu w
  • Odpowiedz
@hamuj_sie_hamuj_sie:
Bzdurami są przytoczone z prac naukowych fragmenty, czy może książki specjalistów? xD Jeśli Twierdzisz że to wszystko bzdury to podaj kontrargumenty jakieś może, ale inne niż chłopski rozum ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Temat dzieci mnie kompletnie nie interesuje bo ich nie chcę i nie lubię, ale z ciekawości obejrzałem i Pani brzmi przekonująco, powołuje się na prace naukowe, czy konkretne pozycje napisane przez specjalistów. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@hamuj_sie_hamuj_sie:

To ty mi podaj choć jeden fragment mówiący o tym że istnieje coś takiego jak instynkt w tym filmiku, bo wy nawet mylicie instynkt macierzyński (którego nikt istnienia nie udowodnił) do działania hormonów. Jak mam dyskutować z kimś kto nawet tego filmu nie obejrzał, a dodatkowo myli pojęcia, ty prostaku?

Po pierwsze to per "prostaku" to możesz się zwracać do członków swojej rodziny, nie do mnie. Po drugie to
  • Odpowiedz
@zsokiemowocowym:

antynatalizm to taka obsesja na punkcie dzieci przez osoby które ich nie mają. Po co o tym cały czas myśleć o sprawach które Cię nie dotyczą.

Utwierdzenie się we własnych przekonaniach, poznanie punktu widzenia ludzi podobnie myślących, i strony przeciwnej? IMO każda osoba powinna starać się weryfikować swoje przekonania i potrafić je uargumentować ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@zsokiemowocowym:

jak ktoś nie jest pewny tego ,że życie bez dzieci może być szczęśliwe to musi szukać podobnych ludzi.

Jak dla mnie to bezsensowny argument, na zasadzie jak ktoś ma poglądy takie, a takie to nie powinien słuchać strony przeciwnej i posiadać argumentów za swoimi przekonaniami. Później masz takiego "krula" który bredzi 3 po 3 w tematach o których pojęcie ma znikome, a jego argumenty są zwyczajnie przestarzałe i nijak
  • Odpowiedz